Președintele american Donald Trump i-a cerut într-adevăr omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică din iulie, să verifice dacă fostul vicepreședinte Joe Biden a avut vreun rol în renunțarea la o anchetă care viza o companie în care a lucrat fiul său, Hunter, potrivit transcriptului acestei convorbiri, publicat miercuri de Casa Albă, scrie Reuters.

Casa Albă a publicat miercuri transcrierea unei convorbiri telefonice între Donald Trump şi Volodimir Zelenski, care arată că preşedintele american i-a cerut într-adevăr omologului său ucrainean să facă o anchetă cu privire la democratul Joe Biden, favoritul la învestitura democrată, în vederea viitoarelor alegeri prezidenţiale, relatează și AFP.

„Există multe discuții despre fiul lui Biden, că Biden a stopat ancheta și mulți oameni vor să afle așa că orice poți face cu procurorul general, ar fi minunat”, afirmă Trump, potrivit transcriptului publicat de Departamentul Justiției.

„Biden s-a lăudat că a stopat ancheta așa că dacă poți arunca o privire la asta … sună îngrozitor pentru mine”, a continuat Trump.

Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, a deschis marţi o anchetă în vederea punerii sub acuzare a lui Donald Trump, o primă etapă în cadrul unei proceduri de destituire a preşedintelui Statelor Unite, pe care-l acuză de abuz de putere.

Camera examinează dacă Donald Trump a încercat să obţină ajutorul Ucrainei, pentru a obţine informaţii susceptibile să-i dăuneze lui Joe Biden.

Preşedintele trebuie să dea socoteală. Nimeni nu este mai presus de lege”, declara preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

În centrul acestui caz se află o conversaţie la telefon, în această vară, între conducătorii ucrainean şi american.

Un misterios avertizor de integritate, un membru al serviciilor americane de informaţii, a semnalat, la scurt după aceea, ierarhiei sale, trăgând un semnal de alarmă cu privire la acest subiect.

Democraţii, întăriţi în urma mai multor divulgări în presă, îl suspectează pe Trump că a încercat să exercite presiuni asupra lui Zelenski să ancheteze cu privire la familia Biden, folosindu-se de un ajutor militar ca mijloc de presune.

Consilierii Președintele Donald Trump au încercat să oprească unui apel telefonic al președintelui Trump, pe 25 iulie, între el și președintele ucrainean Volodimir Zelensky pentru că erau îngroziți că Trump ar putea folosi acest apel și pentru a face presiuni asupra Ucrainei pentru a-l investiga pe fostul vice-presedinte Joe Biden și pe fiul său, Hunter Biden, a anunțat marți Washington Post.

Surse: news.ro, Hotnews, businessinsider.com

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here