Agentul de Poliție din Prahova care l-a filmat pe Lucian Rădulescu – consilier parlamentar PSD și director adjunct la Clubul Sportiv Municipal Ploiești – s-a ales cu plângere penală pentru că a dezvăluit datele personale ale acestuia.

Conform Adevărul, polițistul este acuzat, printre altele, că a făcut publice date cu caracter personal, susțin surse apropiate de anchetă. Potrivit surselor citate, agentul de poliție a filmat toată disputa cu o camera personală, neomologată, iar apoi a trimis imaginile colegului său de la Brașov, Marian Godină. Acesta din urmă le-a postat pe pagina lui personală de Facebook, fără să anonimizeze datele cu caracter personal, conform regulamentului GDPR. Astfel, apar documentele de identitate și numărul de înmatriculare al mașinii.

Lucian Rădulescu a depus o plângere la conducerea Poliției Prahova.

Între timp, PSD Prahova a emis un comunicat de presă în care îl reneagă pe Rădulescu.

Biroul de presă al Organizației PSD Prahova este abilitat să facă unele precizări referitoare la situația în care a fost implicat domnul Lucian Rădulescu, fost membru al Partidului Social Democrat: În data de 16 aprilie 2019, Lucian Rădulescu și-a depus demisia din organizația PSD Ploiești, din cauza unor informații apărute în presă referitoare la persoana sa. Așadar, este eronată orice alăturare, în acest moment, a numelui Lucian Rădulescu de organizația locală sau de cea județeană a Partidului Social Democrat”, a transmis filiala PSD Prahova, pe pagina de Facebook.

Liderul PSD Prahova a sugerat că Lucian Rădulescu ar trebui să răspundă în fața legii pentru intimidarea Poliției Rutiere.

Președintele PSD Prahova, domnul Bogdan Toader, își exprimă pe această cale dezaprobarea față de orice atitudine similară celei avute de domnul Lucian Rădulescu la controlul din trafic efectuat de polițiști, pe raza comunei Păulesti. Folosirea unor însemne sau a unor documente oficiale, indiferent de instituția care le-a emis, în scopul de intimidare a reprezentanților Poliției Rutiere sau ai altor organe ale statului, este o faptă reprobabilă și persoana care apelează la astfel de fapte trebuie să răspundă în fața legii!”, se mai arată în postarea organizației.

Lucian Rădulescu, consilier angajat la cabinetul deputatului PSD, Laura Fulgeanu-Moagher a fost oprit miercuri, în trafic, de poliție, în comuna Păulești, județul Prahova. Lucian Rădulescu a încercat fără succes să îi intimideze pe agenți cu legitimația sa. Poliţiştii au înregistrat tot incidentul, iar filmul a fost publicat pe Facebook de poliţistul Marian Godină.

Laura Fulgeanu-Moagher, care a calificat gestul consilierului său drept incceptabil, a decis să-l concedieze de urgență pe acesta.

Am luat la cunoștință cu profundă indignare de atitudinea total nepotrivită a domnului Lucian Rădulescu, în prezent consilier la cabinetul meu parlamentar de la Camera Deputaților.
Sunt consternată de modul în care a reacționat acesta în momentul în care a fost supus controlului în trafic, pe raza comunei prahovene Păulești, iar limbajul folosit și utilizarea legitimației de la Camera Deputaților sunt complet inacceptabile. Acest lucru trebuie evitat de către orice șofer oprit în trafic, la un control de rutină, cu atât mai mult de către o persoană care deține, temporar, o funcție într-o instituție de stat!
Având în vedere situația precizată, am decis să închei orice colaborare cu domnul Lucian Rădulescu, începând chiar de astăzi!
”, a scris deputatul PSD.

Consilerul deputatului PSD de Prahova Laura Moagher era și băut, după cum a rezultat în urma testului la care a fost supus.

Reprezentanții IPJ Prahova au declarat pentru ziare.com că, după ce a plecat cu mașină de lângă echipajul de poliție, consilierul parlamentar s-a dus la secția de poliție din localitate unde a făcut scandal.

Bărbatul din imagine a oprit neregulamentar pe raza localității Păulesti, iar la intervenția echipajului de poliție acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii, a înmânat documentele polițistului, după care a părăsit locul evenimentului.

Ulterior, acesta s-a prezentat cu mașina la postul de poliție, unde a continuat să aibă un comportament neadecvat. A fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Alina Persinaru, pentru ziare.com.

Pentru faptele sale, consilierul parlamentar s-a ales cu mai multe amenzi și cu permisul suspendat.

Pentru aceste fapte au fost întocmite procese verbale de constatare a contravențiilor pentru oprire neregulamentară, condusere sub influență băuturilor alcoolice, dar și pentru adresarea de injurii și nerespectarea dispozițiilor polițiștilor. De asemenea, au fost aplicate amenzi în valoare de 2.875 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere„, a adăugat Alina Perșinaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here