UE va impune o taxă pentru centralele de apartament pe gaze

Utilizatorii de centrale pe gaz ar putea fi obligați să plătească o taxă suplimentară peste 5 ani. De asemenea, specialiștii susțin că gazul natural va deveni un combustibil nedorit, din cauza costurilor prea mari.

Încălzirea pe gaz nu va reprezenta un avantaj pentru consumatori în următorii ani, sunt de părere Răzvan Nicolescu, președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, și Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă. Aceștia au declarat luni, la interviurile HotNews.ro, că vor crește foarte mult costurile pentru cei care folosesc centrale pe gaze.

Răzvan Nicolescu spune că are curajul să pună pariu că în cinci ani, autoritățile de la Bruxelles vor emite o directivă pentru taxarea centralelor de gaz folosite la încălzire. La rândul său, Dumitru Chisăliță crede că în următorii ani, gazul natural ar putea să devină un combustibil nedorit din cauza creșterii costurilor. Gazele din Marea Neagră ar trebui folosite pentru relansarea industriei chimice, consideră Răzvan Nicolescu și Dumitru Chisăliță.

Înlocuirea unor centrale de cărbune cu unele pe gaz sau construirea unor noi centrale pe gaz care să aprovizioneze și să asigure acel necesar de echilibrare sunt foarte utile și pot ajuta la tranziția energetică, consideră Răzvan Nicolescu.

Centralele termice de apartament, interzise dacă au coșuri individuale. Soluţia pentru a le putea monta în continuare

 

1 COMENTARIU

  1. La coceni, paie,..!..aia din occident au trecut pe curent electric!..pe cand la noi nenorociți din regiile autonome de distribuție și comercializare a curentului și gazului îți iau pielea de pe tine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here