Polițiștii focșăneni s-au sesizat, din oficiu, cu privire la „săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false, după ce un bărbat din municipiul Pitești a fost prins când împărțea broșuri cu informații false despre vaccinarea împotriva COVID-19, pe străzile din Foșcani, informează Digi24.

Polițiștii focșăneni s-au sesizat, din oficiu, cu privire la „săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art.  404 din Codul Penal”, de către un bărbat, din județul Argeș, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Astfel, astăzi, 8 februarie, în jurul orei 12.00, polițiștii de ordine publică au identificat pe o stradă din municipiul Focșani, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce distribuia reviste/broșuri intitulate ”Adevărul despre noul vaccin ARN Covid19” atât cetățenilor în trecere cât și comercianților din zonă”, precizează polițiștii.

Bărbatul a relatat polițiștilor că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat precum și faptul că nu are studii medicale, revista conținând informații sintetizate de acesta din cărți sau de pe anumite pagini de internet. 

Poliția Municipiului Focșani a mai transmis că cercetările continuă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here