Un complex turistic din stațiunea Neptun încă nu și-a găsit cumpărătorii după 15 ani de când a fost scos la vânzare

Statul român încearcă de 15 ani să vândă un complex hotelier din Neptun, însă nu găsește investitori deși a scăzut foarte mult prețul. O nouă încercare este programată pentru luna mai, când urmează să aibă loc o licitație cu strigare.

În anul 2007, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) anunţa că scoate la vânzare Complexul Restaurant „Dunărea” din Neptun. Preţul, la acea vreme, era de 2,65 milioane de euro, fără TVA. Anii au trecut şi statul român nu a găsit un cumpărător pentru acest complex. Acum, RA-APPS a anunţat pentru 12 mai 2021 o licitaţie cu strigare pentru acelaşi complex. De data aceasta preţul de pornire este 926.000 de euro, fără TVA, potrivit Adevărul.

Complexul „Dunărea” este situat chiar la drumul principal ce străbate staţiunea Neptun și este compus din construcţii şi teren aferent în suprafaţă de 4.680 de mp, situat pe strada Trandafirilor numărul 12. Din complex fac parte o clădire C1 (D+P+1E) cu o suprafaţă utilă totală de 2.660,65 mp, compusă din demisol – 2 camere şi dependinţe, parter – 18 camere şi dependinţe, etaj – 23 camere şi dependinţe; o clădire C2 – post trafo (cu o suprafaţă construită de 78 mp); o platformă betonată (cu suprafaţa de 758,91 mp) şi un teren intravilan în suprafaţă de 4.680 mp.

Timp de 15 ani, statul a încercat să vândă fără succes acest complex. Dacă în 2007, preţul cu care RA-APPS scotea la vânzare acest complex era de 2,65 de milioane de euro, fără TVA, statul a scăzut preţul pe măsură ce anii au trecut, iar cumpărătorii nu s-au prezentat la licitaţii. Şi în luna martie 2012, Regia scotea la vânzare acest obiectiv, cu un preţ de pornire de 1,3 milioane de euro, fără TVA, dar nici de data asta nici un cumpărător nu s-a prezentat. A urmat o nouă încercare de vânzare, în anul 2014. De data aceasta, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a scos la vânzare Complexul Restaurant Dunărea cu preţul de pornire al licitaţiei de 1,28 milioane euro, fără TVA.

Anul acesta, RA-APPS a organizat în data de 5 aprilie o primă licitaţie cu strigare pentru acest complex, preţul de pornire fiind de 1.027.900 de euro, fără TVA.

Deoarece nici un cumpărător nu a fost interesat de o investiţie în Neptun, Regia revine cu o nouă licitaţie organizată în data de 12 mai. Preţul Compexului Restaurant Dunărea a mai scăzut, între timp. Statul român vrea să-l vândă acum cu 926.800 de euro, fără TVA, preţ de pornire a licitaţiei. Data şi ora limită de înscriere la licitaţie este 10 mai 2021 ora 12,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here