Un fost parlamentar PSD braşovean, condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului

Mihai Valentin Popa, fost parlamentar PSD de Brașov, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a fost obligat la plata unei sume de bani pentru că a fost prins în timp ce conducea sub influenţa alcoolului, informează adevarul.ro.

Avocatul Mihai Valentin Popa, fost parlamentar de Braşov din partea Partidului Social Democrat, în mandatul 2016-2020, a fost condamnat în prima instanţă pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.   

Politicianul din Făgăraş, în prezent membru al formaţiunii Pro România, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică şi, astfel, Mihai Popa a primit o amendă de 40.000 lei, corespunzător a 160 zile-amendă, cu un cuantum al unei zile-amendă de 250 lei.   

„În baza art. 485 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică cu inculpatul Mihai Valentin Popa, în dosarul nr. 213/P/2019, şi în consecinţă pronunţă soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord, după cum urmează: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal raportat la art. 480 alin. 4 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul Mihai Valentin Popa, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, la pedeapsa amenzii de 40.000 lei, corespunzător a 160 zile-amendă, cu un cuantum al unei zile-amendă de 250 lei.   

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 din Codul penal, potrivit cărora, dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare, precum şi asupra dispoziţiilor art. 64 alin. 1 Cod penal. În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul Mihai Valentin Popa la plata sumei de 471,7 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare”, se precizează în soluţia pe scurt a instanţei, publicată în 5 aprilie 2021. Fostul parlamentar are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here