Un fragment din Ceaikovski, în locul imnului național, pentru sportivii ruși care vor obține medalii la Tokyo

La Jocurile Olimpice de la Tokyo vor concura mai mulți sportivi ruși decât la Rio de Janeiro, deși, oficial, Rusia nu poate participa la competiția din Japonia fiind penalizată pentru încălcarea normelor antidoping, iar suspendarea se încheie abia în 2022. 

Sancțiunea a fost luată din cauza dopajului, care devenise politică de stat în Rusia, înainte ca forurile internaționale să descopere neregulile.

Cu toate acestea, Rusia va trimite, totuși, sportivi la Tokyo. Delegația rusească este formată din 335 de atleți, care vor participa sub acronimul „ROC”, de la Comitetul Olimpic Rusesc și vor flutura steagul acestui for, nu tricolorul național. Iar în locul imnului, dacă vor câștiga medalii de aur, se va auzi un fragment din „Concertul pentru pian nr. 1” al lui Ceaikovski.

Totuși, echipamentele sportivilor vor fi cu alb, roșu și albastru, iar pe spate va scrie Rusia.

Se întâmplă să fim nevoiți să concurăm fără steagul rusesc, fără imnul rusesc pe care l-am fi putut intona tare și la unison. Dar cel mai important lucru este că fanii din Rusia și din toată lumea vor ști ce țară reprezentăm. Și mai important, loialitatea și dragostea de țară vor fi cu noi. Și nimeni nu ne va lua asta”, a declarat Svetlana Romașina, înotătoare, într-o alocuțiune rostită la Kremlin, în fața lui Vladimir Putin, potrivit Digi24.

Așa au mers sportivii la Kremlin, ca să primească „binecuvântarea” de la Vladimir Putin. O binecuvântare care a sunat mai mult a avertisment.

Dragi prieteni, ne vom revedea! Vă așteptăm să vă întoarceți cu victoria”, le-a transmis liderul rus.

După Kremlin, sportivii au mers să se roage la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Atleții ruși au fost penalizați pentru că, în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, statul i-a ajutat pe cei care s-au dopat să ascundă asta. Sancțiunea se va aplica și la Jocurile Olimpice de Iarnă de anul viitor din China. Adică nici atunci nu va flutura drapelul rus și nu se va auzi imnul care datează din timpul Uniunii Sovietice.

Însă oficialii de la Moscova sunt convinși că au rezolvat problemele.

„Agențiile antidoping din Rusia respectă toate cerințele WADA (Agenția Mondială Antidoping). Mai mult, trec în fiecare an prin procesul de acreditare cerut de WADA”, susține Stanislav Pozdniakov, șeful Comitetului Olimpic Rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here