Un hotel din Mamaia este obligat de instanță să restituie unui client banii pe sejur. Cum s-a ajuns aici

Foto: Hotel Victoria

Nemulţumirile turiştilor faţă de serviciile pe care le primesc atunci când vin pe litoralul românesc nu ajung doar în atenţia Protecţiei Consumatorilor, ci şi în sălile de judecată, transmite Adevărul.

Un astfel de proces a fost judecat, în prima instanţă, la Judecătoria Constanţa, magistraţii dând zilele trecute sentinţa: un hotel de trei stele din Mamaia trebuie să restituie unui turist din Bucureşti banii pentru un sejur ratat.

Reclamantul a arătat că solicită restituirea banilor, având în vedere condiţiile foarte proaste oferite de hotel şi modalitatea cum reprezentanţii acestuia înţeleg să prezinte în mod mincinos serviciile din portofoliu.

Povestea începe în luna martie 2019, când turistul a cumpărat un pachet de servicii, constând într-un apartament în regim all inclusive, perioada 1-5 iulie 2019, la hotelul Victoria din Mamaia, valoarea pachetului fiind de 3.888 lei.

Omul spune că a închiriat un apartament deoarece are doi copii minori (de 3 ani şi 1 an şi jumătate), fiecare putând fi cazat separat într-o cameră, iar din discuţiile purtate la momentul respectiv cu reprezentanţii hotelului şi din informaţiile furnizate pe site-ul unităţii de cazare, reieşea în mod clar că hotelul are camerele renovate şi că totul era în stare impecabilă.

Ajunsă pe litoral, familia bucureşteanului a constatat că „deşi se numeşte apartament, nu a prevăzut (proprietarul n.red.) şi o uşă între camere, astfel că, dacă un copil se trezea înaintea celuilalt şi făcea puţin zgomot, în mod automat îşi trezea şi frăţiorul”, spune turistul, citat în motivarea instanţei. La această nemulţumire, reprezentantul hotelului i-ar fi comunicat că nu este obligat să pună uşi între camere.

Nici băile apartamentului nu au fost pe plăcut turistului. Acesta spune că, deşi pe site-ul hotelului se menţiona că este renovat, „renovările nu au implicat băile”, în ele fiind un miros insuportabil de canalizare, iar dimensiunea celei care avea şi vas de WC era foarte mică. „Având o înălţime de 1,85m îşi lovea genunchii de perete stând aşezat pe WC”, se arată în motivarea instanţei.

Şi de această dată, reprezentantul hotelului i-ar fi comunicat că de vină pentru miros este Primăria Constanţa care a subdimensionat canalizările şi că legea nu-l obligă să facă băi mai mari sau să le utileze pe ambele cu vas de WC. O altă nemulţumire a clientului a constat în faptul că activităţile pentru copii, deşi erau promovate pe pagina de internet a hotelului, „lipseau cu desăvârşire”.

Turistul spune judecătorilor că aceste activităţi pentru copii, promovate de hotel, au fost un factor important în alegerea hotelului. „La faţa locului nu se găseau jucării pentru copii, iar locul unde era amenajat presupusul loc de joacă pentru copii era total nepotrivit (pietre, pământ etc.), copiii riscând în orice moment să se accidenteze”, spune turistul.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

  1. turism de cacat ..unde-i murad ca urla in campanie ca v-a face litoralul ca madeira!!..un arab nenorocit,o scursura a grupurilor de teroristi ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here