Un martor al exploziei de la Arad spune că mirosea a praf de pușcă

Un dispozitiv exploziv plasat în mașină și acționat de la distanță, aceasta este principala ipoteză pe care o cercetează anchetatorii în cazul exploziei de sâmbătă dimineață, din Arad, în urma căreia omul de afaceri Ioan Crișan și-a pierdut viața, relatează Digi24.

Din mașină au fost prelevate substanțe pentru care se face expertiză pirotehnică, se arată într-un comunicat al SRI.

Apelul la 112 a venit de la mai multe persoane care au auzit explozia și au anunțat că o mașină arde ca o torță în parcarea unui supermarket.

Din imaginile care au apărut ulterior se poate vedea cum automobilul marca Mercedes dă cu spatele, apoi explodează după ce pornește în față pentru a părăsi parcarea.

Unul dintre martorii exploziei spune că mirosea a praf de pușcă: „Am auzit o explozie puternică, am ieșit la balcon și mirosea puternic a praf de pușcă”.

La puțin timp anchetatorii și-au dat seama că victima este Ioan Crișan, un om de afaceri de 66 de ani, foarte cunoscut în zonă, care deținea singura crescătorie de somn african din țară.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă mașina a explodat din cauza unei defecțiuni sau dacă a fost montat un dispozitiv exploziv.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat Livia Pescar, purtător de cuvânt IPJ Arad, la Digi24..

În sprijinul polițiștilor din Arad au fost trimiși criminaliști și specialiști în explozibili și substanțe periculoase de la București.

Sincer să fiu, optez pentru ipoteza unui act criminal. Puțin probabil ca o defecțiune tehnică să ducă la o astfel de explozie. În opinia mea, este aproape imposibil.

Rămâne în sarcina anchetatorilor să stabilească cercul de suspecți, dușmanii acestui om, ce probleme avea în materie de afaceri, dacă a primit amenințări… De regulă o astfel de faptă e comisă la comandă, dacă se va confirma ipoteza actului criminal”, a spus Dan Antonescu, specialist criminolog.

Ce ipoteze sunt luate în calcul

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: „Vom vedea ce s-a întâmplat când cercetările se vor termina. Avem un martor care spune că înainte a fost văzut un individ care intra în mașină. Bomba asta cred că a fost pusă sub scaunul șoferului și a făcut contact printr-un buton, printr-un telefon, ceva de genul acesta.

Se pare că bomba a fost pusă în interior, pentru că a zburat plafonul mașinii. Dacă era pusă sub mașină, nu se întâmpla așa ceva. E vorba de un Mercedes, nu de un Logan cu GPL.

Sunt mai multe ipoteze. E vorba că poate acest om de afaceri de succes deranja. Poate concurența, pentru că acel pește valora mult. Țara asta este împărțită pe sfere de influență. Lumea interlopă acționează tot timpul. Poate că o grupare s-a dus să-i ceară taxă de protecție și el nu a acceptat, iar totul se termină în maniera asta. Poate nu a plătit dobândă, la dobândă, la dobândă, o fi deranjat conurența, sunt foarte multe ipoteze.

E vorba de o reglare conturi, ceva de genul acesta. Un individ poate a comandat lucrul acesta. Pe internet poți să comanzi și mercenari și bombe artizanale. Să avem răbdare să vedem, ce o să ne spună poliția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here