Un oraș polonez a rămas fără 8,8 milioane de euro, după ce s-a declarat „zonă liberă de LGBT”

Orașul polonez Swidnik, declarat „zonă liberă de LGBT” printr-o rezoluție adoptată de autoritățile locale, nu va mai primi fonduri europene și norvegiene în valoare de 8,8 milioane de euro ca urmare a politicilor sale discriminatorii față de această comunitate.

Alte circa 100 de municipalităţi poloneze s-au declarat începând din 2019 „zone libere de LGBT”. În prezent mai sunt circa 90, după ce între timp unele au renunţat la acest demers în urma ameninţărilor Comisiei Europene că le va suspenda fondurile europene, relatează Digi24.

Primarul din Swidnik a declarat că decizia luată de administraţia sa reprezintă o „poziţie, nu o opoziţie” şi a criticat acţiunea Comisiei Europene de a sancţiona economic o asemenea hotărâre.

În schimb, opoziţia liberală a trimis administraţiei oraşului „facturi” cu fondurile pierdute, cerând membrilor acesteia „să plătească din propriul buzunar” sumele cu care ar fi trebuit să fie cumpărate maşini pentru poliţia locală şi să se construiască un nou centru civic şi o piaţă ecologică.

Liderul partidului ultraconservator polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, spune că  „ideologia LGBT”, termenul inventat de extremiști pentru a-și justifica politicile discriminatorii, „ameninţă identitatea noastră, naţiunea noastră, existenţa ei şi statul polonez”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here