Un român şi-a recunoscut vinovăţia în cazul migranţilor vietnamezi găsiți morţi într-un camion în Anglia

Gheorghe Nica, un bărbat în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetăţenie română şi britanică, şi-a recunoscut miercuri vinovăţia parţială în legătură cu moartea a 39 de migranţi vietnamezi, transmite Reuters.

Victimele – opt femei şi 31 de bărbaţi şi băieţi, cu vârste între 15 şi 44 de ani – au fost găsite decedate în octombrie anul trecut, într-un camion, pe o proprietate industrială din Grays, comitatul Essex, la est de Londra. Autopsiile au stabilit drept cauză a deceselor hipoxia şi hipertermia într-un spaţiu închis.

Nica a recunoscut în faţa unei instanţe penale londoneze că a încălcat legislaţia în domeniul migraţiei, în calitate de complice la infracţiunea de facilitare a imigraţiei ilegale, scrie Agerpres. El este însă acuzat şi de omor, alături de nord-irlandezul Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani. Alţi doi inculpaţi vor fi judecaţi în acelaşi dosar pentru infracțiuni legate de migraţie.

Procesul celor patru urma să înceapă în aceeaşi zi la Old Bailey, curtea penală centrală a Angliei şi Ţării Galilor.

Doi suspecţi – şoferul camionului cu migranţi, Maurice Robinson, din Irlanda de Nord, în vârstă de 26 de ani, şi transportatorul irlandez Ronan Hughes, 41 de ani – au recunoscut deja, în aprilie, respectiv august, că sunt vinovaţi de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here