Eugen Remus Negoi, președinte al USR Constanța, senator fără venituri, care teoretic trăiește doar din salariul soției, a reușit performanța de a face o donație la partid de 58.000 de lei, dezvăluie Digi24. 

Senatorul Eugen Remus Negoi este un parlamentar modest, potrivit declarației sale de avere. Nu are terenuri, locuință, mașini, bijuterii sau active financiare. Anul trecut, el a câștigat primii bani, 1.095 de lei, abia în noiembrie, după ce a ajuns consilier județean. Ulterior, a fost ales senator și a mai încasat aproape 5.000 de lei în decembrie. Întrebat de Digi24 dacă a mai avut și alte venituri, senatorul și-a amintit de niște bani încasați de la firma sa, pe care nu i-a menționat în declarația de avere.

Întrebat care au fost sursele de venit ale familiei sale, Negoi a declarat că sursele de venit au fost sumele pe care le-a retras, o parte a sumelor împrumutate, 15.000 de lei, salariile soției și alocațiile copiilor. Practic,senatorul USR spune că a trăit din banii soției.

Senatorul are doi copii, din care doar unul e minor și ia alocație. Locuiește împreună cu familia într-un apartament al fratelui său, căruia spune că nu-i plătește chirie.

În ciuda veniturilor modeste, parlamentarul a donat USR-ului în campania electorală pentru alegerile generale de anul trecut 58.000 de lei. Adică exact cât a câștigat anul trecut soția sa.

Eugen Remus Negoi susține că a avut 10.000 de euro bani cash în casă: ”(…) eu am avut și sume de bani, așa cum are toată lumea în casă, și cu acele sume de bani am reușit să creditez partidul.

La rândul său, a avut parte de ajutorul colegilor de filială pentru a-și finanța campania. 15 membri ai organizației USR Constanța, pe care Eugen Negoi o conduce, au contribuit cu 293 de mii de lei, sume trecute în declarația de avere a senatorului.

Negoi recunoaște că cei care l-au împrumutat cu bani sunt cei din organizația lui, pe care i-a sprijinit să candideze la alegerile locale și parlamentare. Dar nu vrea să se facă legătura asta. ”Nu e ceva… Asta s-a întâmplat peste tot. Nu e ceva de care să nu fiu mândru, sau de care să mă ascund”.

Senatorul USR mai spune că, după alegerile parlamentare, cei care l-au împrumutat cu bani și-au primit sumele înapoi de la Autoritatea Electorală Permanentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here