Un tanc roz și un tun de artilerie, printre armele predate de cetățeni poliției din Cehia

Poliția din Cehia a demarat o campanie, la sfârșitul lunii ianuarie, în cadrul căreia cetățenii sunt încurajați să predea, până la finalul lunii iulie, armele deținute ilegal fără să se teamă de repercusiuni, în cadrul aministiei armelor derulate pe plan local.

În clipul de promovare al campaniei, poliția cehă pare să primească un tanc rusesc, mesajul autorităților fiind că acceptă orice armă, potrivit Digi24.

Spre surpriza autorităților, printre armele predate recent de către cetățeni s-au numărat un tanc roz și un tun de artilerie.

Când am realizat clipul de promovare și am spus, cu exagerare, că acceptăm chiar și un tanc, nu ne-am așteptat să-i convingem pe oameni chiar să facă asta. Vă prezentăm câteva din articolele primite: un tun de artilerie SD-100 și un tanc T-34-85„, a scris poliția cehă pe pagina oficială de Twitter.

Ambele obiecte au fost predate în regiunea Hradec Králové, potrivit poliției.

Tunul de artilerie SU-100 a fost produs între anii 1953-1956 și în Cehoslovacia, sub licență rusească. Peste 700 de unități au fost asamblate în fostul stat, în timp ce în Uniunea Sovietică s-au produs peste 4.000. Tancul T-34-85 a fost și el produs în Cehoslovacia, între 1952 și 1958.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here