Unul dintre cei doi scafandri morţi în Marea Neagră era cercetător specializat în ecotoxicologie

Doi scafandri care supravegheau lucrările de nisipare a plajei, la Eforie Nord, au dispărut la un moment dat în larg şi au fost scoşi la mal în stop cardio-respirator. Cei doi au fost declaraţi decedaţi, după o oră de efectuare a manevrelor de resuscitare.  

Unul dintre cei doi este Ştefan Strungaru, în vârstă de 32 de ani, biolog marin şi profesor în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, potrivit Adevărul.

Asistent de cercetare ştiiţifică, Ştefan Strungaru avea trei brevete internaţionale de scafandru şi era considerat unul dintre cei mai buni specialiști în ecotoxicologie din lume.  

Vreau să vă spun că este tulburător ceea ce s-a întâmplat cu colegul nostru. Era unul dintre cei mai buni ecotoxicologi din România. Nu era implicat într-un proiect al UAIC Iaşi sau al staţiunii noastre, ci pur şi simplu a fost contractat ca specialist şi scafandru de o firmă privată care se ocupa de acest proces de extinderea plajelor în zona Marii Negre”, a declarat pentru presa locală Emanuel Baltag, coordonatorul Staţiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea” Agigea a UAIC din Iaşi. 

Profesorul era căsătorit, iar soţia sa este cercetător ştiinţific la Agigea.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here