Verificări la Jandarmeria Cluj, după ce anchetatorul Doinei Cornea a fost înmormântat cu onoruri militare

Înmormântarea cu onoruri militare a lui Ioan D. Gocan, fost colonel şi cel care a anchetat-o pe dizidenta anticomunistă Doina Cornea, este urmată acum de o anchetă la Jandarmeria Cluj, transmite Digi24.

Gocan a fost declarat colaborator al Securităţii,printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, prin urmare o comisie a Ministerului de Interne va în ce măsură fostul colonel mai avea dreptul la asemenea funaralii.

Primele explicaţii publice date de Jandarmeria Cluj au făcut trimitere la faptul că Ioan D. Gocan nu fusese degradat din drepturile militare, iar un ordin emis când şeful MAI era Gabriel Oprea prevedea că au dreptul la onoruri militare şi foștii lucrători ai Securității: „În conformitate cu O.M.A.I nr.64 din 2014, cadrele militare ale M.A.I. au dreptul, la cererea familiei, la o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare. În condițiile în care nu a existat o măsură complementară de degradare militară, persoana la care se face referire avea dreptul la onoruri militare. Facem totodată precizarea că la respectiva înmormântare nu a participat niciun reprezentant al conducerii instituției noastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here