Viceprimarul din Deveselu explică de ce el şi ceilalţi localnici l-au reales pe primarul mort

Sursa: captură video

Nicolae Dobre, viceprimarul comunei Deveselu, a explicat, la Digi24, de ce l-au votat oamenii pe primarul decedat cu 10 zile înainte.

„A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală. Oamenii au înțeles-o. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului de a pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat”, arată Dobre. Acesta a confirmat că îşi va depune el însuşi candidatura la noile alegeri care vor fi organizate în comună: „Când alegerea va trebui să fie validată, se constată decesul, Consiliul Local constituit alege un viceprimar care preia atribuțiile primarului până la data stabilirii de noi alegeri”.

Totodată, viceprimarul Nicolae Dobre a afirmat că şi el îl votase pe candidatul mort: „Bineînțeles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit? Nu e ceva din care reiese că omul asta a făcut foarte multe, și-a sacrificat totul începând de la sănătate, familie, cunoștințe pentru a crea ceva? Oamenii văzând candidații care sunt, văzând că PSD nu are reprezentant la alegeri, au considerat că este dreptul lor de alege un alt candidat prin acest vot dându-i posibilitatea de a se înscrie. Nimeni din ceilalți candidați nu a primit încrederea electoratului. Asta e realitatea. Lumea nu a avut încredere în ceilalți doi concurenți au considerat că și PSD trebuie să vină cu un concurent”.

În intervenţia sa la Digi24, viceprimarul din Deveselu a explicat şi de ce au sărbătorit oamenii victoria în alegeri tocmai la cimitir: „Azi ar fi fost ziua lui de naștere, oamenii au vrut să îi aducă un omagiu, să-i dovedească că duc mai departe ce a vrut el să facă”.

Ion Aliman, primar în Deveselu, a murit în 17 septembrie, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here