VIDEO | Afaceristul care l-a bătut pe „Ceaușescu”, personaj-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD)

Individul care l-a bătut joi, 6 mai, pe protestatarul Marian Moroșanu (zis „Ceaușescu”), în fața clădirii care găzduiește Curtea de Apel București, este afaceristul Valentin Vișoiu, a cărui avere era estimată în 2018 la 52-55 de milioane de euro, relatează Ziariștii.com.

Vișoiu este condamnat, în primă instanță, la 7 ani și 8 luni de închisoare, pentru dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Vișoiu este judecat în dosarul fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc (PSD) și al fiicei acestuia, Emanuela Pendiuc, condamnați, la rândul lor, la 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare.

Tribunalul București a stabilit că Pendiuc a încălcat legea pentru a-i acorda contracte generoase lui Vișoiu, pe bani publici. Vișoiu s-a revanșat prin șpăgi generoase date familiei Pendiuc, inclusiv un apartament cumpărat în București fiicei primarului.

Vișoiu a fost asociat și cu ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop (soțul Ioanei Băsescu), în afacerea „Moșia Brătienilor”, o combinație cu miză enormă: despăgubiri de 9,2 milioane de euro încasate de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pentru cele 90 de hectare de teren din orașul Ștefănești, județul Argeș.

Marian Moroșanu-„Ceaușescu” a fost agresat joi, 6 mai, de un membru al grupului infracțional al lui Tudor Pendiuc, fostul primar PSD al Piteștiului condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare într-un dosar de corupție instrumentat de DNA. Gașca lui Pendiuc a atacat sentința în primă instanță, iar joi, 6 mai, s-a prezentat la un nou termen al procesului desfășurat la Curtea de Apel București.

La ieșire, Pendiuc a fost întâmpinat de protestatarul Marian „Ceaușescu”, care i s-a adresat PSD-istului astfel: „Ia uitați, aici îl avem pe domnul Pendiuc, primarul-borfaș. Da’ de ce nu dați înapoi ce ați furat, mă? 6 milioane de euro, mă, borfașilor?!”

În acel moment, un bărbat care-l însoțea pe Pendiuc l-a lovit cu pumnii pe protestatar, de față cu avocații lor. Mai mult, individul agresiv a încercat să-i ia telefonul protestatarului Marian „Ceaușescu”, pentru a i-l sparge și a șterge astfel filmarea cu scena violentă.

Numele agresorului este Valentin Vișoiu. Acesta este judecat alături de Pendiuc în dosarul șpăgilor date pentru achiziția de autobuze pentru transportul în comun din Pitești.

Marian „Ceaușescu” a anunțat că va depune plângere la poliție împotriva agresorului Valentin Vișoiu.

Conform publicației Adevăruldosarul de corupție care-l leagă pe Valentin Vișoiu de fostul primar Tudor Pendiuc are la bază un contract de achiziție a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate ce asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here