VIDEO | Benjamin Netanyahu: Imobilul în care se aflau birouri ale mass-media a fost ”o ţintă perfect legitimă”

Imobilul în care se aflau birouri ale mass-media din Gaza şi care a fost distrus sâmbătă de un atac israelian a fost ”o ţintă perfect legitimă”, a declarat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, susţinând că se bazează pe date furnizate de serviciile de informaţii, relatează AFP.

Clădirea, în care se aflau în special birouri ale agenţiei de presă americană AP şi ale televiziunii Al-Jazeera, găzduia, de asemenea, ”un birou de informaţii al organizaţiei teroriste palestiniene (…) care pregăteşte şi organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni”, a explicat premierul israelian pentru canalul american CBS, referindu-se la Hamas.

”Deci, este o ţintă perfect legitimă”, a adăugat şeful guvernului israelian, dând asigurări că Israelul ”împărtăşeşte cu prietenii noştri americani toate aceste informaţii”.

Potrivit premierului Netanyahu, armata a luat ”toate măsurile pentru a se asigura că nu există victime civile”.

Reafirmând ”dreptul natural la autoapărare” al statului evreu după ”atacuri neprovocate împotriva Ierusalimului”, Netanyahu a sugerat că ofensiva israeliană împotriva enclavei palestiniene va continua.

‘Vom face tot ce este necesar pentru a restabili ordinea şi calmul, siguranţa oamenilor noştri şi descurajarea”, a explicat el.

Încercăm să reducem capacităţile mişcării Hamas şi dorinţa acesteia de a face acest lucru din nou”, a spus el. Va dura, sper că nu prea mult, dar nu se va întâmpla imediat”, a adăugat premierul israelian.

Netanyahu a negat, de asemenea, că Israelul a refuzat un armistiţiu propus de Egipt şi acceptat de Hamas.

*Redactorul-şef al agenției de știri Associated Press vrea o anchetă independentă cu privire la atacul asupra clădirii Al-Jalaa

Sally Buzbee, redactorul-şef al agenției de știri Associated Press vrea o anchetă independentă cu privire la atacul cu bombă asupra clădirii din Gaza care găzduia sediul companiei de știri pe care o conduce, dar și redacția Al Jazeera, relatează Reuters.

Sally Buzbee, redactorul șef al Associated Press, a spus că organizația sa încă nu a văzut nicio dovadă de la oficialii israelieni care să justifice bombardamentul, care a dus, sâmbătă, la prăbușirea clădirii de 12 etaje Al-Jalaa.
Oficialii israelieni au spus că au atacat clădirea pentru că serviciile secrete ale Hamas aveau un birou în acea clădire.
”Am auzit că israelienii au dovadă”, a spus ea la CNN. ”Nu știm ce este acea dovadă. Credem că este potrivit în acest punct să fie o anchetă independentă cu privire la ce s-a întâmplat ieri”.
Israelienii au avertizat dinainte civilii din clădire, permițându-le să iasă înainte ca rachetele să distrugă clădirea.
Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a spus duminică la CBS că a existat „un birou de informații pentru organizația teroristă palestiniană găzduit în clădirea respectivă care planifică și organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni, deci este o țintă perfect legitimă. „
Buzbee a declarat pentru CNN că, deși jurnaliștii ei nu au fost răniți și acum funcționează din birourile agenției France-Presse din Gaza, atacul a distrus un nod critic pentru strângerea de știri din teritoriu.
„Nu luăm partea nimănui în conflictul actual”, a spus ea. „Dar suntem în favoarea (…) protejării dreptului lumii de a ști ce se întâmplă în acest conflict sau în orice conflict. Acesta este un subiect important și, din cauza acțiunilor de ieri, lumea va ști mai puțin. „

Surse: Agerpres, Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here