ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns la întrebarea dacă este sau nu păcat să meargă un creştin la mare. Ierarhul a explicat în ce condiţii mersul pe plajă este „o ruşine”, scrie adevarul.ro.

E păcat să mergi la mare? La această întrebare a răspuns ÎPS Teodosie în cadrul unei emisiuni difuzate la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Dacă te duci la mare şi nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a spus episcopul.

Mai departe, ÎPS Teodosie a arătat că cel care merge pe plajă „cu bunăcuviinţă, pentru sănătate” nu săvârşeşte un păcat. „Cum să fie păcat? E un tratament”, a explicat ierarhul.

Trebuie să meargă omul cu bunăcuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai unde se cuvine, să meargă în familie, să nu privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie. Nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, păstrezi bunacuviinţă şi nu deviezi de la moralitate. Este foarte sănătos şi bine să mergi la mare”, a concluzionat Arhiepiscopul Tomisului.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here