O lansare eșuată a unei rachete de croazieră Kalibr, a Armatei ruse, au fost publicate pe internet, scrie The Drive.

Din înregistrare se vede cum racheta, lansată de pe un distrugător rus, începe să se rotească incontrolabil şi se prăbuşeşte în apă, la câteva zeci de metri de navă. Imaginile arată că racheta se desface la un moment dat în două secţiuni, partea inferioară care conţine şi motorul continuând să funcţioneze sub apă timp de câteva secunde.

Racheta a fost lansată de pe un distrugător de clasă Municipaloy Project 1155 al Marinei Ruse, precizează sursa citată. Deși are semnele distinctive ale unui videoclip oficial, filmarea a fost urcată pe rețeaua de socializare rusă Telegram și ulterior a fost postată pe YouTube. Data exactă când a fost filmat incidentul nu este clară, dar Mareșal Șapoșnikov s- a alăturat recent Flotei din Pacific a Marinei Ruse, după ce a primit upgrade-uri ca parte a unei revizii mai mari. 

Postul TV al armatei ruse a publicat pe 27 aprilie 2021 imagini ale unei lansări de rachetă reuşite, care a avut cu ocazia manevrelor militare ale flotei Pacificului, desfăşurate în Marea Japoniei. la începutul lunii aprilie.   

Kalibr este o rachetă de croazieră subsonică utilizată pentru lovirea ţintelor terestre,  are o rază de acţiune de maximum 2.500 de kilometri. Acest model de racheta a fost folosit în premieră în luptă în octombrie 2015 când flota rusă din Marea Caspică a lansat Kalibr pentru a lovi ţinte în Siria, scrie adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here