Mai mulți șoferi au intervenit pentru a opri un TIR scăpat de sub control. Bărbatul care conducea era băut și tocmai omorâse un om. Apoi a încercat să fugă și a lovit un autoturism, rănind câteva persoane. Printre cei care au intervenit s-au aflat și mai mulți români.

Accidentul a avut loc duminică pe autostrada N-2 din La Jonquera. Potrivit presei spaniole, TIR-ul a lovit mortal un pieton, iar după a intrat într-un autoturism, rănind trei persoane.

Mai mulți martori la accidente l-au obligat pe șoferul TIR-ului să oprească și l-au imobilizat până când poliția a ajuns la locul accidentului.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l.

Potrivit martorilor, șoferul camionului a trecut în mod voit peste un pieton, după o ceartă. Apoi, el ar fi fugit cu camionul și s-a ciocnit cu un alt vehicul la un sens giratoriu , provocând trei răniți.

Șoferul camionului, un marocan în vârstă de 39 de ani, a fost arestat pentru omucidere, conducere sub influența alcoolului, conducere imprudentă și pentru părăsirea locului accidentului.

Judecătorul a dispus închisoarea fără cauțiune pentru camionagiu.

Evenimentele au avut loc în jurul orei șase după-amiaza în zona Vilella. După coliziunea fatală, șoferul camionului a fugit, a intrat în sensul giratoriu Agullana în direcția opusă și a ajuns să se ciocnească frontal cu un autoturism. Cei trei ocupanți ai acestui al doilea vehicul au fost răniți ușor.

În plus, camionul s-a izbit de un semafor și de un semn de circulație.

După acest ultim accident, alți șoferi aflați la locul accidentului au putut să rețină camionul până la sosirea poliției.

 

Deținutul avea o alcoolemie de 0,66 mg / l în testul de etilotest.

Camionagiul este acum acuzat de zece infracțiuni diferite, inclusiv omucidere imprudentă, neîndeplinirea obligației de acordare a îngrijirilor, conducere imprudentă și sub influența alcoolului. Deținutul a recunoscut în fața instanței că a băut duminică, dar a mai spus că se află în „condiții optime” pentru a conduce remorca (în ciuda faptului că a dat o rată de 0,66 mg/l). Bărbatul susține că nu și-a dat seama că a dat peste un alt șofer și că nu s-a oprit pentru că era „grăbit”. Curtea numește povestea „nemaiauzită” și spune că justificarea este chiar „puerilă”.

Surse: Digi24, ccma.cat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here