VIDEO | Mobilizare în forță pe șantierul Autostrăzii de Centură Sud, între Clinceni și Berceni

Turcii de la Alsim Alarko, cei care construiesc cei circa 16,3 km ai Lotului 2 dintre Clinceni și Berceni din Autostrada de Centură (A0) Sud au început să se mobilizeze pe șantier după ce din noiembrie au primit autorizația de construire pe întreg tronsonul, relatează HotNews.ro.

De curând constructorul a început să lucreze la viitorul nod A0 Sud cu DN5 București – Giurgiu, iar într-o înregistrare cu drona sunt surprinse cel puțin 60 de camioane care formează o coadă de circa 1,5km pe prima bandă de pe DN5 așteptând să livreze balast în șantier.

Contractul pentru cei 16,3 km de autostradă dintre Clinceni și Berceni a fost semnat în martie 2019 cu turcii de la Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS pentru circa 162 milioane de euro.

Primele lucrări au început în August 2020, dar doar pe 1,6km. Abia din octombrie 2020 au putut fi realizate restul exproprierilor și din 29.10 a fost eliberată autorizația de construire pe întreg tronsonul.

Dincolo de bucata de 1,6 km la care au început lucrul din vară, turcii de la Alarko au demarat lucrări recent la viitorul nod rutier cu DN5 București – Giurgiu, între Jilava și 1 Decembrie.

Într-o filmare din dronă realizată acum, se vede cum constructorul a demarat în forță lucrările. O coadă de circa 60 de camioane toate încărcate cu balast pentru autostradă a ocupat circa 1,5 km din prima bandă de pe DN5, așteptând să între în șantier.

Reprezentanții companiei din Turcia susțineau în septembrie că-și propun să finalizeze proiectul în 28 de luni față de cele 30 din contract, ba chiar 26 de luni dacă vremea din timpul sezonului rece ține cu ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here