VIDEO O bretea din lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda trece printre gunoaie la intrarea în Alba Iulia

Circulația pe Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda a fost deschisă de curând, deși mai sunt multe lucrări nefinalizate, iar o bretea din zona nodului rutier Alba Iulia Sud trece chiar prin mijlocul unei gropi de gunoi cu „deșeuri predecembriste”, cum o descria presa locală încă de acum doi ani.

Într-o filmare din dronă realizată recent se observă cum gunoaiele au fost îndepărtate cât să facă loc bretelei rutiere, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas mormanele înălțate. La nivelul drumului, pe parapetele laterale au fost montate plase care să obstrucționeze vederea lor de la volan.

Groapa de gunoi de la Partoș a funcționat în perioada comunistă, iar în 2019 a blocat pentru multă vreme construcția la autostradă în acel punct. Practic, în planurile autorităților ce au fost scoase la licitație groapa de gunoi nu figura nicăieri.

”O perioadă, lucrările la această zonă au fost blocate întrucât constructorul nu și-a asumat ridicarea sau înlăturarea gunoiului fără a avea avize de la autoritățile de mediu. Într-un final, CNAIR, prind DRDP Cluj și-a asumat degajarea mormanelor de gunoaie, lucru care s-a și întâmplat, doar că la acea vreme reprezentanții companiei promiteau că vor ecologiza zona”, scrie albaiuliainfo.ro

Deși traficul auto a fost deschis în decembrie, restul gropii de gunoi nu a fost încă ecologizat.

”Terenul respectiv nu este al municipalității, dar problema gunoiului de pe breteaua nodului rutier Alba Iulia Sud este reală și ne preocupă. În acest sens o să solicităm CNAIR să procedeze, după caz, la ecologizarea zonei sau la înierbarea acesteia. E inacceptabil să se mențină o astfel de stare de fapt la intrarea în Alba Iulia”, a declarat viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, pentru albaiuliainfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here