VIDEO | Parlamentari de la PSD și AUR au votat amendamentele de la buget în locul colegilor

Mai mulți parlamentari nu au mai așteptat sfârșitul ședinței în prima zi în care bugetul a fost dezbătut în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Prin urmare, unii dintre ei și-au mandatat colegii să voteze în locul lor, relatează Digi24.

Titi Stoica, deputat din partea AUR, a recunoscut că a votat în locul unui coleg. Susține că vorbea cu acesta la telefon în acel moment ca să știe exact ce are de făcut. Deputatul USR Filip Havârneanu l-a acuzat și el, pe Facebook, pe Lucian Feodorov, de la AUR, că a votat de nouă ori cu două cartele.

Titi Stoica, deputat AUR: „N-am votat în locul nimănui”.

Jurnalist: Sunt filmări care arată acest lucru.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Cine e colegul dumneavoastră?

Titi Stoica, deputat AUR: „Este colegul meu, Ionuț Neagu, senator de Covasna”.

Jurnaliști: De ce ați votat în locul lui?

Titi Stoica, deputat AUR: „Fiindcă eram cu el pe telefon și nu reușise să ajungă”.

Imagini publicate pe Facebook de senatorul USR Darău Irineu arată cum Titi Stoica votează la două aparate.

De asemenea, deputatul USR Filip Havârneanu l-a filmat pe deputatul AUR Lucian Feodorov, pe care l-a acuzat că a votat de nouă ori cu două cartele. Deputatul AUR i-a răspuns că o colegă i-a „dat mandat”.

Deputata PSD Matilda Goleac este suspectată că a votat dublu la amendamentele pentru bugetul 2021, adică și pentru ea, și în locul colegei sale de bancă, Laura Vicol, tot deputată PSD. Acuzațiile vin de la deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, care a postat pe Facebook și două filmulețe ce ar surprinde presupusele fapte.

Rămâne de văzut dacă acest lucru s-a întâmplat cu adevărat și ce are de spus deputata Matilda Goleac. Potrivit regulamentului, votul nu se „deleagă”, fiecare parlamentar trebuie să voteze pentru sine. 

Mai multe detalii – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here