VIDEO | Scandal la Școala 28, unde a fost găsită tulpina britanică: Directorul, acuzat că a ascuns situația și că nu poartă mască

La Școala Gimnazială numărul 28 din Capitală, unde au fost depistate mai multe infectări cu tulpina britanică a Sars-CoV-2, mai mulți profesori îl acuză pe director că a ascuns timp de șase zile existența unor cazuri confirmate, transmite Digi24. Nici purtarea măștii nu ar fi un obicei încetățenit în școală, susține un profesor, pe motiv că directorul însuși nu poartă mască. Potrivit sursei citate, Inspectoratul Școlar al Municipiului București îi ia apărarea directorului.

Câteva mesaje care circulă pe grupul de WhatsApp al profesorilor de la școala respectivă:

Profesor Școala Gimnazială nr.28: 

  • Am fost luni, pe 18, la școală unde am stat câteva ore pentru a trece notele în catalog. (…) Mi se pare cumplit să nu mi se fi spus că sunt cazuri de COVID, în contextul în care erau deja confirmați colegi. (…) Am un copil mic acasă și această nouă tulpină este deosebit de periculoasă pentru el! Nici nu vreau să mă gândesc că am luat iar și că va păți copilul meu ceva!

Profesor Școala Gimnazială nr.28: 

  • Cât nu anunți la timp și corect, cât nu dai o listă cu contacții, când ne chemi la școală sa încheiem mediile, mi se pare că e iresponsabilitate și inconștiență din partea directorului, care văd că tace. De ce ?

Un alt profesor, Ana Camelia Rădulescu, a vorbit cu Digi24: „Nenorocirea putea fi evitată la Școala 28, dacă directorul anunța la timp profesorii și autoritățile, și nu după 6 zile. Repet, șase zile a ascuns adevărul! Pe 14 caz confirmat, pe 19 ianuarie ora 21:00 suntem anunțați să stăm acasă, că sunt cazuri de COVID, iar pe 20, ora 15:00, e anunțat DSP-ul și ISMB-ul!  În acest timp, au continuat să vină 27 de angajați ai școlii, neștiind de pericolul la care se expun. Dacă erau și elevii în școală? Ce proporții căpăta? Ar fi fost tragedie! S-a încercat mușamalizarea situației. Acest director consider că ar trebui demis, pentru că un asemenea om care ascunde adevărul și este pus într-o funcție este foarte periculos. (…) Distanțarea nu s-a păstrat în această perioadă. Cadrele didactice au fost prezente, întâlnindu-se foarte mult unii cu alții, motiv pentru care s-a și ajuns la această situație. Este o mare vină a directorului școlii, care nu poartă mască. Nu se poartă mască nici la Secretariat, nici la Administrație. Pentru că dacă însuși directorul nu poartă mască, cum ar putea pretinde celorlalți? Pentru acest director este mai important scaunul directorial decât viața, siguranța, elevilor, profesorilor ”.

Și unii dintre părinți susțin aceleași lucruri, referitor la situația de la Școala Gimnalzială nr. 28:

  • O astfel de persoană, într-o asemenea funcție, poate pune grav în pericol sănătatea copiilor, a cadrelor didactice și a noastră”.
  • S-a încercat mușamalizarea”.

La fel de tare ca situația epidemiologică din școală îi îngrijorează pe părinți și încercarea directorului de a ascunde adevărul.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here