VIDEO | Șeful Gărzii Naționale de Mediu, dat afară din curtea unei societăţi din Slatina. „Numai abuzuri sunt aici, că au venit că ei căutau fum”

Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu, a ajuns miercuri-dimineaţă, 9 iunie 2021, în control la Slatina, vizând, cel mai probabil, centrele de colectare a deşeurilor feroase sau topitoriile din zonă. Patronul unui astfel de centru l-a dat afară din curtea societăţii, transmiţând totul live pe Facebook.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a explicat pentru „Adevărul“ cum a ajuns în curtea celui care a făcut o transmisiune live pe un cont de Facebook acuzând că este abuzat, şi ce crede că a determinat reacţia nepotrivită a acestuia. Şeful GNM căuta de fapt să ajungă în curtea unei societăţi în care se găseşte o instalaţie industrială care degajă un fum greu.

„Noi aveam treabă fix cu nişte emisii de substanţe, fum. Le-am văzut ca orice cetăţean, din drum, şi am acţionat, era normal, sunt şeful Gărzii de Mediu, a trebuit să văd de unde e şi am chemat corpul de control. Doar că domnul era foarte agitat, probabil avea ceva probleme cu marfa pe care o încărca (n. red. – în curtea respectivă în care comisarii au ajuns din greşeală în acel moment era încărcat un camion cu deşeuri feroase şi neferoase), el are şi antecedente, n-avea, încă o dată, nicio legătură cu compania respectivă, aşa am înţeles din documente“, a declarat Berceanu.

Comisarii au ajuns în cele din urmă în curtea societăţii pe care de fapt căutau să o investigheze, care se afla gard în gard cu centrul de colectare şi în care funcţionează o topitorie de aluminiu, iar la această oră desfăşoară acolo un control comisarii Gărzii de Mediu Olt.

„Au venit ei, credeau că mă intimidează. Au venit, parchează, caută prin magazii, ce caută nu ştiu…“, comentează patronul slătinean în timp ce îi urmăreşte pe cei doi comisari veniţi în control în drumul lor spre o altă societate. Orodel pune chiar la îndoială identitatea comisarului. „Au venit şi fac abuz cu noi. Cică Garda de Mediu. Nişte vagabonzi de la Bucureşti care au plecat de acasă. (…) Numai abuzuri sunt aici, că au venit că ei căutau fum, n-au mai zis nimic când am intrat în ei“, comentează slătineanul, în timp ce încearcă să filmeze în curtea societăţii vecine, cea care pare că a fost vizată din primul moment de către comisari.

La faţa locului a ajuns, în câteva minute, şi un echipaj de poliţie.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu nu se află pentru prima dată în judeţul Olt, cu puţin timp înainte de a fi numit în această funcţie determinând Garda de Mediu Olt să acţioneze în mai multe localităţi din sudul judeţului, localităţi sufocate de gunoaiele din gropile ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here