VIDEO. „Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii Transilvania”

Sursa: captură video

Pe tronsonul dintre Cheţani şi Câmpia Turzii nu se mai lucrează aproape deloc, avertizează Asociaţia Pro Infrastructura. Estevorba de o porţiune de 16 kilometri pe care constructorul este Straco. Această companie nu a plătit însă subcontractorii, iar aceştia fie au părăsit şantierul, fie sunt pe punctul de a o face.

Pe acest segment, lucrările au început în primăvara lui 2016, termenul de finalizare expirând deja. Totuşi, stadiul actual este de doar 36%. Valoarea investiției este de circa 280 milioane de lei.

Iată ce scrie Pro Infrastructura:

  • „Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă!!! Vedeți filmarea aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani.
  • După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea.
  • În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.
  • Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă.
  • Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului.”

Potrivit Digi24, CNAIR caută soluții pentru a plăti direct subcontractorii Straco. „Acest sector de autostradă este unul dintre sectoarele restante. Este un contract vechi și ne-am propus ca până în vara anului ce vine să fie dat în trafic. Preocuparea noastră cea mai mare în clipa de față este, pe lângă mobilizarea pe șantier, plata corectă și la timp a antreprenorilor și a furnizorilor de materiale de construcții. Compania a făcut eforturi uriașe să susțină și să sprijine firma Straco având în vedere că este o firmă românească și le suntem în continuare alături cu o singură condiție: să plătească la timp subantreprenorii și furnizorii de materiale. Ne dorim să putem plăti noi direct subantreprenorilor. Termenul nostru de finalizare este vara anului viitor. Se poate merge până la organizarea unei noi proceduri de achiziție publică în cazul în care nu ajungem la o cale de compromis cu firma Straco”, a declarat directorul general al CNAIR, Marian Ioniţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here