Lucrările la primii 17 km din Drumul Expres DX12 Craiova – Pitești, de la Craiova la Balș, se derulează „în ritm de melc”, avertizează Asociația Pro Infrastructura. Constructorul de pe acest tronson este compania italiană Tirrena Scavi companie care în trecut a reușit să finalizeze unele proiecte chiar și înainte de termen, „dar pe acest șantier evoluția este dezamăgitoare”, potrivit API.

„În trecut italienii de la Tirrena Scavi au demonstrat capacitatea de a livra autostrăzi la timp, de exemplu pe A3 (Gilău) și A1 (Timișoara-Lugoj), dar pe acest șantier evoluția este dezamăgitoare. Ieri a fost semnată și ultima autorizație de construire, aproximativ 3,3 km din totalul de 17. Se poate vedea cu ușurință la începutul filmării că suprafața respectivă are diverse culturi agricole nederanjate”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

„Fiindcă întreg lotul este acum autorizat, cerem antreprenorului ca în cel mai scurt timp posibil să-și mărească mobilizarea semnificativ. Vara este excelentă pentru lucrări de terasamente, iar un constructor serios ar putea așterne asfalt pe o mare parte din lot în acest an, și ar deschide traficul anul viitor”, mai notează API.

 
Tronsonul 1: Craiova – Balș

Lungime: 17,7 km
Constructor: Tirrena Scavi
Valoare: 358 milioane lei (fărăr TVA)

Reprezentanţii firmei care fac lucrări pe acest tronson au refuzat să comenteze. La ultima vizită a lui Ludovic Orban la Craiova, au spus că lucrările merg greu din două motive: pentru că mulți muncitorii au plecat să lucreze în străinătate şi pentru că, în timpul pandemiei, mulţi angajați au fost confirmaţi cu covid.

Surse: Hotnews.ro, Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here