Peste 100 de colecționari s-au înscris la o licitație pentru o limuzină primită cadou de Nicolae Ceaușescu de la șahul Iranului. Mașina, fabricată în anii ’70, este funcțională și va putea fi licitată joi. Prețul de pornire este de 4 mii de euro, dar vânzătorii se așteaptă ca suma cu care va fi vândut autoturismul să fie mult mai mare, notează Digi24.

Șase mașini de epocă vor fi scoase la licitație peste două zile. Dintre toate cele care sunt aici, cea mai importantă este cea care a aparținut fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Limuzina Paykan Hillman-Hunter a fost primită în dar de Nicolae Ceaușescu, cu prilejul alegerii sale, în 1974, în funcția de președinte al Republicii Socialiste România, de la ultimul șah al Iranului.

Alina Panico, PR manager casă de licitație: În 1974, această limuzină a fost primită în dar de Nicolae Ceaușescu de la ultimul șah al Iranului. Cu siguranță Nicolae Ceaușescu a folosit această mașină de colecție pentru întâlnirile oficiale sau pentru a merge la evenimente speciale. Acest model era considerat simbolul național al Iranului pentru că avea dotări inovatoare pentru acea perioadă, iar relațiile cu Iran și România din acea vreme erau în ascensiune.

Mașina nu este scoasă pentru prima dată la licitație.

Alina Panico, PR manager Casa de licitație: Acum 20 de ani această mașină a fost licitată într-un eveniment special în care erau mai multe obiecte ale familiei dictatoriale. A fost achiziționată de un colecționar de mașini.

Nicolae Ceaușescu a avut o colecție de 12 mașini rare. Printre ele se numără modele realizate local, precum un ARO 306, considerat preferatul dictatorului, sau prima Dacia 1100 fabricată în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here