VIDEO | Un crater a înghițit zeci de case într-o zonă rezidențială din Norvegia: 10 persoane rănite și 21 date dispărute

Zece persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare critică, și 21 de persoane sunt date dispărute după ce o alunecare de teren din Norvegia a spulberat peste 10 clădiri la primele ore ale zilei de miercuri, a spus poliția, scrie Reuters, citată de Agerpres.


Surparea a lovit o zonă rezidențială din Gjerdrum, la câțiva kilometri nord de capitala Oslo. Fotografiile de la fața locului arată un mare crater care a distrus clădirile. Alte clădiri rezistă chiar pe marginea craterului, iar imaginile transmise la TV arată cum una dintre case cade.

Aproximativ 700 de persoane au fost evacuate, potrivit poliției.

Persoanele date dispărute sunt din casele prinse de alunecarea de teren.
”Ar putea fi oameni prinși… dar în același timp nu putem fi siguri pentru că este vacanța de An Nou ceea ce înseamnă că oamenii ar putea fi în altă parte”, a spus premierul Erna Solberg, care a subliniat că ”este o catastrofă”.
”Ar putea dura zile”, a adăugat ea. ”Situația este încă instabilă și este imposibil să depunem vreun efort de salvare decât prin intermediul elicopterului”, a precizat Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.

Sudul Norvegiei a înregistrat cantităţi mari de precipitaţii în ultimele zile, care ar fi putut determina alunecarea solului argilos predominant în zonă, a informat radiodifuzorul NRK. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here