Weber, sfidată de managerul de la „Victor Babeș”: Nu accept această formă de monitorizare. Și școlile vor fi asimilate cu unități de detenție cu program redus

Sursa: captură video

Avocatul Poporului a informat spitalele din linia întâi a luptei cu Covid-19 că sunt monitorizate „prin mandatul de mecanism național de prevenție a torturii”, cerându-le totodată să prezinte documente privind numărul de pacienți, datele lor și informații despre tratamentul acordat.

Demersul lui Renate Weber, ajunsă Avocatul Poporului cu sprijinul ALDE și al PSD, a stârnit reacții vehemente. Emilian Imbri, managerul spitalului de boli infecțioase „Dr. Victor Babeș”, din București, a anunțat, la Digi24, că nu va accepta această monitorizare, indiferent de riscurile care decurg din această luare de poziție.  

Principalele declarații ale lui Emilian Imbri:

  • I-aș spune doamnei Renate Weber că încerc să pledez pentru a schimba această exprimare și să înțeleagă că la fel ca și spitalele, în curând școlile vor putea fi asimilate cu unități de detenție cu program redus. Pentru că și acolo elevii sunt obligați să stea câteva ore și se consideră că sunt torturați, datorită – să spunem – excesului de zel al profesorilor.
  • Am făcut o extindere și o glumă ca să înțeleagă lumea de ce nu suntem de acord cu acest mod de a privi lucrurile și că indiferent cum ar interpreta cineva, „tortura” înseamnă „orice act prin care se provoacă unei persoane, cu intenție, o durere sau suferință puternice”. Este luat din convenția la care face referire Avocatul Poporului.
  • Deci o rog pe doamna Renate Weber să admită că domnișoara care a întocmit acest act, și l-a trimis spre spitale, a făcut o mică confuzie și o mică eroare care decredibilizează în continuare spitalele și pe cei care lucrează în spitale.
  • O rog, dacă nu dorește să renunțe la această exprimare să trimită întâi în spital o listă cu manevrele medicale care pot fi asimilate cu tortura. De ce? Pentru că în momentul în care începi să monitorizezi tortura, ce se poate întâmpla? Se poate interpreta, așa cum s-a interpretat că spitalele sunt locuri de detenție, să se interpreteze faptul că i se face o injecție unui pacient, ca fiind tortură.
  • Noi vrem să știm foarte clar, din momentul în care vom fi monitorizați, mergând pe această linie, dar eu vă spun foarte ferm: Indiferent ce se întâmplă cu viitorul meu, eu ca manager nu accept această formă de monitorizare și voi face apel la Justiție.
  • Accept monitorizarea privind respectarea drepturilor pacientului, dar în niciun caz într-un spital nu o să apară pe pereți, când intră omul la internare și se uită și vede că „acest spital este monitorizat privind prevenirea torturii” și că scopul monitorizării este „consolidarea protecției pacienților împotriva torturii și pedepselor și a tratamentelor inumane sau degradante și a exercitării fără discriminare a drepturilor”.
  • Îmi pare foarte rău, dar nu voi da curs acestei cereri și trebuie să cer – și insist – ca acești termeni să fie schimbați. Atât!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here