Zelenski, pentru Le Figaro: Cred că Macron s-a schimbat

Sursa: Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat miercuri faptul că omologul său francez Emmanuel Macron, acuzat uneori că nu este în fruntea sprijinului pentru Ucraina, „s-a schimbat” şi a apreciat că încrederea este „reală astăzi”, potrivit unui interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, relatează AFP .

Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta„, a declarat Zelenski. „La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal„, a adăugat preşedintele ucrainean, aşteptat miercuri seara la Paris, după o vizită la Londra, potrivit Agerpres.

Am avut multe discuţii cu Franţa, Germania şi alte ţări. Cred că încrederea este reală astăzi„, a subliniat preşedintele ucrainean, care joi se va afla la Bruxelles pentru summitul Uniunii Europene.

Preşedintele francez a fost criticat în Ucraina şi ţările est-europene pentru că a afirmat în mod repetat că „Rusia nu trebuie umilită” şi pentru ca a vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin de zeci de ori de la începutul invaziei ruse, în urmă cu aproape un an. Parisul a fost, de asemenea, acuzat că trenează livrările de arme către Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here