Ziar german: Comisia ar putea respinge PNRR fără informaţii suplimentare

Sursa: Pixabay

Publicaţia germană WELT a analizat Planurile de Redresare şi Rezilienţă prezentate de ţările din UE şi modul cum acestea au fost primite de oficialii europeni. Jurnaliştii germani au prezentat reţineri cu privire la PNRR-ul României, vorbind despre problemele care au dus la amânarea planului până în luna septembrie. În replică, premierul Florin Cîţu a contrazis publicaţia germană, notează Adevarul.ro.

Publicaţia germană WELT a punctat că oficialii europeni nu vor decide asupra Planului de Redresare şi Rezilienţă al României până la sfârşitul lunii septembrie, notând că situaţia ţării noastre este una delicată. De asemenea, jurnaliştii au subliniat că planul prezentat de Bucureşti a ridicat multe semne de întrebare la Bruxelles.

La Bruxelles, PNRR-ul României este văzut scepticism, în special pentru că planul nu ar prezenta informaţii clare privind costurile şi cheltuielile prevăzute de proiectele incluse în plan. În articolul publicat de WELT se mai precizează că lacunele planului erau atât de mari,  încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei prelungirea termenului de evaluare până la sfârşitul lunii septembrie.

Publicaţia germană mai spune că termenul de evaluare ar fi fost prelungit, în urma unui avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia „Comisia ar putea respinge planul fără informaţii suplimentare”.

Articolul integral – AICI

Premieră istorică. Ce au detectat astronomii în spatele unei găuri negre

1 COMENTARIU

  1. Fara toate conditionalitatile impuse de Comisia de la Venetia rezolvate , fara punerea in valoare a tuturor procedurilor ce evidentiaza modalitatea de cheltuire a acestor fonduri ,fara modificarile cerute in sistemul judiciar de catre cetatenii tarii , fara vinzarea – privatizarea – activelor statale ce produc pierderi uriase la buget si sustin un aparat de stat supradimensionat – capusa – la banii publici , fara proiecte clare ce sunt prezentate ca parte a nevoii de implementare a asa numitului scenariu verde , fara toate acestea ,acesti bani nu vor veni .In fapt acest PNNR si toate cerintele ce tin de PNNR nu reprezinta altceva decit un nou Decembrie 1989 .Dupa ce toate cerintele vor fi indeplinite putem zice -cu mina pe inima -ca ne asteapta inca 30 de ani de bunastare – daca nu – stiti si singuri ce se va intimpla .Ati mai trecut (unii dintre voi ) prin 45 de ani de comunism supusi tratatului de la Varsovia .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here