Ziua decisivă pentru Rovana Plumb. Comisia JURI face astăzi recomandările privind conflictul ei de interese

Rovana Plumb Foto: Facebook

Rovana Plumb află astăzi dacă mai poate fi comisar european, sau dacă trebuie să-și ia adio de la acest post. Comisia JURI revine astăzi la muncă și trebuie să facă recomandări privind drumul de urmat mai departe în cazul româncei, caz care a bulversat UE deoarece nu are precedent.

Procedura de validare pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost suspendată la sfârșitul săptămânii deoarece comisia JURI a detectat un potențial conflict de interese în declarația ei financiară.

Președintele PE, David Sassoli, a dat termen JURI până luni după-amiază să-i comunice recomandările lor.

„Aș fi recunoscător să îmi comunicați recomandarea JURI: rezolvarea confictului de interese real sau potențial, sau, ca ultim resort, recomandarea că comisarul-desemnat Rovana Plumb nu este în măsură sa exercite funcția, în conformitate cu tratatele și cu Codul de Conduită” a scris șeful legislativului european într-o scrisoare, citată de HotNews.ro

După aflarea răspunsului, David Sassoli trebuie să-i scrie președintelui-desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca să decidă împreună ce este de făcut. Dacă se va stabili că Rovana Plumb nu poate fi comisar, România ar putea fi nevoită să propună pe altcineva. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus deja că PSD are 10 variante de rezervă. În schim, premierul Viorica Dăncilă o susține în continuare pe Rovana Plumb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here