Un bărbat din Lugoj, cu grave probleme psihice, care fusese dat dispărut de soţie, vineri seara, a fost salvat după ce pompierii de la ISU Timiş au identificat în timpul unei convorbiri telefonice cu acesta zgomotul produs de un tren şi lătratul unui câine, în apropiere.

Bărbatul era confuz şi nu ştia să precizeze unde se află, crezând iniţial că este în pat, dar dispecerul ISU Timiş, plutonier Vlad Stan, care l-a contactat telefonic, a sesizat zgomotul unui tren şi lătratul unui câine, în apropierea victimei.

Soţia bărbatului le-a spus celor de la ISU că acesta nu mai răspunde la telefon şi este grav bolnav psihic.

Apelul a fost preluat de colegul nostru plutonier Vlad Stan. Deşi este tânăr şi are mai puţin de trei ani de când lucrează în dispecerat, acesta a reacţionat prompt şi a dat dovadă de mult profesionism. În primul rând, Vlad a încercat să liniştească apelanta, asigurând-o că vom face tot posibilul să-i găsim soţul şi a rugat-o să-i dea numărul de telefon al acestuia. După aceea, a sunat victima şi în urma mai multor apeluri insistente, bărbatul a răspuns la telefon, calm, spunându-i colegului nostru că este acasă în pat. Crezând că este vorba de un apel fals, Vlad a sunat-o pe doamnă, rugând-o să verifice prin casă, dacă nu cumva soţul ei a revenit. Aceasta a reconfirmat că soţul ei nu este acasă şi nu ştie unde să-l caute”, se arată într-un comunicat al ISU Timiş remis vineri seara Agerpres.

Apelând din nou bărbatul, acesta a răspuns la telefon, dar de această dată era confuz, speriat şi nu ştia unde se află. Dispecerul ISU a încercat să-l liniştească şi în acelaşi timp s-a concentrat pe sunetele din fundal şi şi-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren şi lătra un câine.

Contactând rapid soţia victimei, dispecerul a aflat că în apropierea casei lor se află o cale ferată. Acesta a îndrumat-o telefonic pe femeie să meargă pe lângă calea ferată, în direcţia din care se aude un câine lătrând. Femeia a plecat în direcţia indicată şi şi-a găsit soţul căzut într-un canal.

Dispecerul ISU a trimis de urgenţă un echipaj SMURD, care a salvat victima şi după ce i-au acordat îngrijiri medicale, au transportat-o la spital. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here