China, înfuriată de prezența a două nave americane de război în Strâmtoarea Taiwan

Două nave de război americane au traversat joi Strâmtoarea Taiwan generând proteste din partea autorităţilor chineze de la Beijing, a doua misiune de acest tip a marinei SUA în această lună, la aproape două săptămâni după ce un grup chinez de portavioane a folosit aceeaşi cale navigabilă, informează Agerpres, care citează Reuters.

Ministerul chinez al apărării a denunţat traversarea, calificând-o drept o „provocare” şi „o demonstraţie de forţă” şi adăugând că nave şi avioanele chineze au urmărit navele americane.

Trecerea acestor nave trimite un mesaj greşit susţinătorilor independenţei Taiwanului şi reprezintă o ameninţare serioasă la adresa păcii şi a stabilităţii”, se arată în luarea de poziţie a ministerului chinez al apărării.

„Armata Populară de Eliberare a Chinei menţine un nivel ridicat de alertă în orice moment, răspunde la toate ameninţările şi provocările în orice moment şi apără cu hotărâre suveranitatea naţională şi integritatea teritorială”, a afirmat ministerul de la Beijing.

Ministerul apărării din Taiwan a declarat că navele au trecut prin strâmtoare în direcţia nordică, menţionând evenimentul drept o „misiune obişnuită”. Forţele armate din Taiwan au monitorizat navigaţia, iar situaţia este „ca de obicei”, a adăugat aceasta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here