Ciucă: Mâine, vom face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat marţi, la Palatul Victoria, că miercuri Guvernul va face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027, iar cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României, transpus în sprijin pentru mediul de afaceri, o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate şi pentru un mediu mai curat, transmite News.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a afiurmat că faptul că au reuşit în ultimele luni să deschidem linii de finanţare din PNRR în mai multe domenii – eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă, modernizarea instituţiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcţia bună.

”Finanţările europene şi naţionale şi dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale şi guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă”, a arătat şeful Executivului.

Premierul a menţionat că ”valorifică oportunităţile oferite de resursele europene atât prin exerciţiul bugetar precedent, cât şi prin noul cadru multianual”.

”Mâine, vom face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României, transpus în sprijin pentru mediul de afaceri, o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate şi pentru un mediu mai curat”, a anunţat premierul.

Ciucă a precizat: ”Cu toţii am înţeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voinţa politică şi capacitatea instituţională să susţină concretizarea acestor proiecte”.

Premierul Ciucă, despre anunţul CE privind fondurile de coeziune: România va beneficia până în 2027 de 31,5 miliarde de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here