Cum a ajuns Argeșul județul unde epidemia este cel mai greu de controlat

Județul Argeș, despre care medicii au spus că se află într-o situație îngrijorătoare pentru că există transmitere comunitară accentuată, a trecut de pragul de 1.000 de cazuri. 

Cu 27 de noi infectări, județul a ajuns la un total de 1.016 cazuri.

Șefii Institutului Naţional de Sănătate Publică spuneau la sfârșitul săptămânii trecute că nu au descoperit în Argeș niciun focar pe care să îl izoleze, iar boala continuă să se transmită accelerat.

În momentul în care totul este dispersat, este mai dificil să controlezi și să limitezi răspândirea bolii, asta e marea diferență”, spunea Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Când nu găsești sursa, trebuie să o cauți activ. Nu testând în masă toate persoanele sănătoase, ci încercând prin medicii de familie să găsești orice persoană cu simptomatologie”, a spus și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

În ultimele 24 de ore, 250 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus în România, din doar 4.614 de teste. Cele mai multe cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în Galați, Argeș, Gorj și Vrancea.

Cu 33 de cazuri noi confirmate de la ultimul bilanț, Galați este pe primul loc în topul județelor din România la numărul de cazuri în 24 de ore. Aici au fost detectate, de la debutul pandemiei, 1.028 de infectări, fiind printre cel mai grav afectate județe din țară.

Câte 24 de cazuri s-au înregistrat în Gorj și Vrancea. În Vâlcea, unul din puținele județe care au rămas sub 100 de cazuri de la debutul pandemiei, au fost confirmate 22 de noi infectări cu COVID-19, ajungând la un total de 85 de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here