Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a depus, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere penală împotriva şefei TVR, Doina Gradea (foto), care ar fi încercat să înstrăineze un imobil din Cluj-Napoca, fiind vorba de sediul TVR Cluj, relatează News.ro. Emanuel Ungureanu este cunoscut pentru numărul mare de plângeri penale depuse în mai multe dosare.

Am venit la DNA astăzi să depun o plângere penală împotriva doamnei Gradea, şefa Televiziunii Române, cea care a încercat să înstrăineze un imobil din Cluj-Napoca, vorbim despre sediul TVR Cluj de pe strada Meziad numărul 4. Pentru clujeni este simplu să înţeleagă este vorba despre zona de la capătul străzii Clăbucet, în zona Mănăştur. E vorba de o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi acolo unde acum 12 ani în urma unui schimb de terenuri TVR Cluj a primit sediul unei şcoli, o şcoală care a rămas în paragină, nici TVR Cluj nu a folosit acel teren, nu s-a construit acolo nimic”, a declarat deputatul USR, la ieşirea din sediul DNA.

El a precizat că lupta pe care o duce nu are nicio legătură cu războiul din TVR dintre şeful TVR Cluj şi Doina Gradea.

Ungureanu a menţionat că Doina Gradea a încercat să dea la schimb un teren revendicat al Televiziunii Române, care nu aparţinea acestei instituţii, iar această situaţie a ajuns în instanţă.

Din anexa 2 din Legea numărul 41/1994, acest teren din Aleea Meziad din cartierul Mănăştur din Cluj Napoca nu face parte din imobile aflate în proprietatea statului român şi date în baza legii în administrarea şi folosinţă a Societăţii Române de Televiziune. Mai mult, acesta nu este un imobil intrat în mod abuziv în proprietatea statului, ci este un imobil care a intrat în proprietatea Societăţii Române de Televiziune prin plata efectivă a unui preţ şi a altor operaţiuni juridice. Este evident că acest teren nu putea fi oferit spre compensare şi s-a realizat o confuzie între ceea ce înseamnă patrimoniul propriu al Societăţii Române de Televiziune cu patrimoniul Statului Român primit în administrare ceea ce este o operaţiune abuzivă şi nelegală, aducându-se prejudicii patrimoniale enorme Societăţii Române de Televiziune”, a explicat deputatul USR.

El consideră că Doina Gradea se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin.

Doamna Gradea practic se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin, nu s-a consultat cu mare parte din Consiliul de Administraţie când a luat aceste decizii şi practic a pus pe masă în instanţă compensarea între un teren de 300 şi ceva de metri pătraţi pe strada Dorobanţilor, care face după estimările noastre în jur de 750 de mii de euro şi a pus la schimb în instanţă un teren care valorează peste un milion şi jumătate de euro. Deci în consecinţă vorbim despre schimb de terenuri făcut în mod ilegal şi tentativa se pedepseşte dar şi dacă s-ar fi vrut compensarea să spunem legală a acestor terenuri, exista o pagubă pentru că nu poţi să compari 750.000 de euro cu un un milion şi jumătate”, a mai afirmat Emanuel Ungureanu.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al Televiziunii Române a transmis marţi precizări în urma acuzaţiilor formulate de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care invocă „uriaşa afacere de corupţie pusă la cale de şefa TVR, Doina Gradea. Şefa Televiziunii Române, Doina Gradea, vrea să fure 4.000 de metri pătraţi de la TVR Cluj, teren aflat pe strada Meziad nr. 4, pentru a-I oferi la schimb pentru un teren de 300 metri pătraţi pe strada Dorobanţilor din Bucureşti”.

*Poziția TVR

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al Televiziunii Române a transmis marţi precizări în urma acuzaţiilor formulate de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

În comunicat se mai arată: „Atragem atenţia asupra faptului că prin acuzele de corupţie invocate sunt incriminaţi, într-un mod grosolan şi total nejustificat, şi moştenitorii de drept, titulari ai acţiunilor administrative şi contencioase sus-menţionate, care urmăresc realizarea drepturilor prevăzute de lege şi cu respectarea acesteia. În considerarea acestora, SRTv va sesiza Parlamentul României cu privire la acţiunile/ declaraţiile domnului deputat USR Emanuel Ungureanu, în vederea dispunerii măsurilor legale”.

Reamintim că domnul deputat USR Emanuel Ungureanu, încă de la începutul mandatului său, s-a remarcat ca denunţător al unor personalităţi, în special din domeniul medical, făcând public acuze grosolane, prevalandu-se probabil de imunitatea parlamentară de care beneficiază. Astfel că astăzi, după 4 ani de denunţuri la DNA, avem o certitudine: nimeni nu a fost condamnat. În schimb, au fost ponegrite public de deputatul USR Emanuel Ungureanu cariere de decenii ale unor oameni consideraţi somităţi profesionale în medicină. Acest comportament este iresponsabil, fiindcă declaraţiile sale, exact ca în cazul SRTv, nu sunt documentate ci sunt bazate pe opinii personale ale unor acoliţi. Declaraţiile sale, vădit tendenţioase, nu fac decât să genereze impresii eronate ale publicului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here