Draghi l-a făcut „dictator”. Erdogan îi răspunde, evocând fascismul şi „lipsa de respect”

sursa: Președinția Turciei

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, catalogat de către premierul italian drept un ”dictator”, denunţă ”impertinenţa şi lipsa de respect” a lui Mario Draghi, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Fostul preşedinte al Bănci Centrale Europene (BCE) l-a acuzat joia trecută pe şeful statului turc de faptul că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen în ”Sofagate” şi a îndemnat la sinceritate cu ”dictatorii”.

”În timp ce noi speram că relaţiile Turciei cu Italia au atins un stadiu bun, acest om pe nume Draghi ne-a torpilat din nefericire relaţiile prin aceste declaraţii”, a declarat miercuri Erdogan în prima sa reacţie faţă de declaraţiile italianului.

”Sunteţi acolo pentru că aţi fost numit şi nu (pentru că) aţi fost ales. Înainte să faceţi asemenea declaraţii despre Tayyip Erdogan, trebuie să vă cunoaşteţi mai întâi propria istorie. Însă am văzut că nu este cazul”, a declarat Erdogan, care pare să se refere la fascism.

Mario Draghi, care nu face parte din vreun partid, a fost desemnat în februarie de către preşedintele italian Sergio Mattarella să formeze un nou guvern în Italia, în urma demisiei lui Giuseppe Conte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here