Un bărbat din Zagon a fost rănit după ce a fost atacat luni dimineață în grădina din spatele casei sale din satul Zagon, de o ursoaică, informează Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Covasna. Primarul din Zagon, Kiss Augustin, a declarat pentru Observatorul de Covasna, că atacul  a avut loc într-o grădină de la marginea localității. Bărbatul a avut asupra lui un topor, cu care s-a apărat de atacul ursoaicei, care era împreună cu doi pui.

La 11 și 20 de minute a fost atacat un cetățean, în vârstă de parcă 54 de ani. Din fericire, a avut un cățel cu dânsul și a avut un topor în mână. Dacă nu avea toporul în mână și nu putea să îl bage în gură la urs, cred că îl omora. (…) Ursul era cu doi pui. L-a atacat în zona capului și l-a mușcat și la spate. (…) După ce a plecat ursul, a venit până acasă pe picioare, sângerând”, a declarat luni primarul.

Acesta a spus și că atacul a avut loc într-o grădină aflată la marginea localității, aproape de sat, dar nu în interiorul acestuia.

Până acum, anul acesta în satul Zagon nu au mai fost înregistrate atacuri ale urșilor, dar au fost în Păpăuți, la animale, chiar zilele trecute, a mai spus primarul.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

„S-a sunat la 112, s-a deplasat acolo un echipaj de jandarmi, mai multe nu știm deocamdată. E cooperant, din ce am înțeles și ar fi rănit la cap, din primele informații”, a declarat și directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), apelul a venit în jurul orei 11:20. „Bărbatul a fost transportat la UPU Sfântu Gheorghe. Era stabil hemodimanic și respirator, cooperant, prezenta traumatism cranio-cerebral, cu părți zdrobite multiple în zona occipitală”, a declarat pentru sursa citată Cristian Cimpoi.

Acesta este primul atac al unui urs asupra omului din județul Covasna. În județul vecin, Harghita, doi bărbați au fost răniți după atacuri ale ursului. Prima victimă a fost înregistrată în 18 iunie, la Săcel, iar o a doua, duminică, 20 iunie, la Căpâlnița, mai notează sursa citată.

 

2 COMENTARII

  1. Ba fraților în ce țară trăim?…au adus toți urși din europa la noi si acum nu mai putem circula ziua,darămite noaptea…în brașov urșii circula cum vor mușchii lor, îi doare în coadă!!..la azilul de la zarnesti sunt peste 500 de urși!!..cand normal trebuiau vreo 150 !!..nimeni nu mai vrea sa primească urși în rumania..
    În județele brașov,covasna,harghita, vrancea,prahova, dâmbovița…practic cele limitrofe carpaților sunt mii de urși…
    Alo dle președinte, daca cu inundațiile ati ratat ocazia ,macar cu urșii sa rezolvați problema….
    Ar trebui comunitățile locale sa treaca la apărare cu topoare,arme,furci …să-i vedem pe iubitorii de fiare atunci…nu va e rusine nenorociților, ati terminat o țară banditilor…ce crucea ma-mii voastre vreti??..vreti să scăpați se noi??..covid…inundații…urșii…acum mai nou au ieșit mistreții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here