NEWS ALERT | România a bătut Ungaria și s-a calificat în grupele principale al CM de handbal

news alert

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat incredibil în grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, după o victorie smulsă dramatic în faţa Ungariei, cu scorul de 28-27 vineri, la Yatsushiro, în ultimul joc din Grupa C, a scris Agerpres

Unguroaicele au avut la pauză cu șase goluri avans, scor 16-10, dar româncele au recuperat dezavantajul. Cristina Neagu a adus calificarea în ultima secundă, după ce a transformat o lovitură de la 7 metri, obținută de Pristavița.

nationala de handbal a romaniei
Foto: Facebook/Echipa nationala de handbal a Romaniei

Naţionala României va merge fără niciun punct în grupa principală, pentru că a pierdut partidele cu Spania şi Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round. De la startul Mondialului, România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a pierdut cu Muntenegru (26-27).

România şi-a aflat adversarele din grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia înainte de disputarea partidei cu Ungaria.

Rusia, Suedia şi Japonia şi-au asigurat calificarea înaintea ultimei etape din grupa D a CM 2019, după ce şi-au câştigat partidele disputate joi. Rusoaicele au învins cu 33-23 Japonia, Suedia a trecut cu 30-23 de Argentina, iar RD Congo a câştigat la limită contra Chinei, 25-24.

Rusia şi Suedia se vor lupta vineri pentru primul loc în grupa D. Ambele au câte opt puncte după patru etape. Japonia e pe locul 3 în grupă, cu patru puncte.

Cristina Neagu şi compania vor juca în Main Round pe 8, 10 şi 11 decembrie. Primul meci va duminică, împotriva câştigătoarei grupei D. Marţi vom înfrunta locul 2 din grupa D, iar miercuri pe Japonia, care va încheia pe 3 grupa D, a notat Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here