O infirmieră din Arad a donat de patru ori plasmă pentru bolnavii cu Covid

O infirmieră de la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, care s-a vindecat de coronavirus, a donat plasmă de patru ori până acum, pentru tratarea pacienţilor Covid-19 și așteaptă programarea pentru a cincea donare, săptămâna viitoare.

Ea a fost bolnavă de Covid-19 în luna martie.

Lucrez pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și văd mulți oameni care se luptă cu acest virus extrem de contagios. Din fericire, eu am făcut o formă ușoară de boală, în luna martie, iar după ce am auzit că plasma recoltată de la persoanele care au avut COVID-19 poate salva vieți, m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile. Sunt programată să donez, săptămâna viitoare, pe 7 septembrie, pentru a cincea oară. Mă bucur că plasma mea este de folos semenilor mei și îi îndemn pe toți cei care s-au confruntat cu această boală, să nu ezite deoarece plasma lor poate salva vieți”, a declarat infirmiera Adriana Furdiuc, potrivit unei postări de pe pagina Facebook a Spitalului Județean de Urgență Arad. 

La Centrul de Trasfuzie Sanguină Arad au avut loc 65 de recoltări de plasmă până acum, din care 51 prin procedură de plasmafereză și 14 prin donare normală, de la arădeni care s-au vindecat de COVID-19.

Mulțumim arădenilor care au înțeles cât de necesară este plasma pentru salvarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și aflați în stare gravă. Avem 13 persoane care au donat plasmă de mai mult de două ori – trei persoane care au donat de trei ori și nouă persoane care au donat de două ori. Mulțumim pacientei care a donat plasmă de patru ori, iar săptămâna viitoare este programată la donare pentru a cincea oară”, a spus dr. Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here