O substanţă chimică industrială, depistată în părul şi pe mâinile lui Aleksei Navalnîi

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii din regiunea siberiană unde Aleksei Navalnîi este internat au declarat vineri că un laborator al Poliţiei a găsit pe părul şi pe mâinile acestuia o substanţă chimică de natură industrială, transmite Reuters.

Anterior, Alexander Murakhovsky, medicul-şef al spitalului din Omsk unde este tratat oponentul lui Putin, a spus că au fost găsite urme de substanţe chimice industriale pe hainele şi degetele lui Navalnîi.

Navalnîi, un critic înverșunat al preşedintelui Vladimir Putin, se află într-o stare gravă, după ce joi dimineaţă a băut un ceai în aeroport despre care apropriaţii săi cred că a conţinut otravă.

Leonid Volkov, un apropiat al lui Navalnîi spune că familia lui nu a primit încă „niciun diagnostic, nici o analiză” și nici un acces la date despre starea sa, și acuză autoritățile ruse că au încercat să efectueze o „operațiune de acoperire”.

Soţia opozantului rus i-a cerut vineri preşedintelui Vladimir Putin să permită transferul soţului său în Germania pentru a primi îngrijiri medicale.

Descriind situația de la spitalul din Omsk, un apropiat al lui Navalnîi a spus că „personalul medical, oamenii în haine albe, au fost literalmente înlocuiți de persoane în costume gri în birourile lor”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here