Reacțiile lui Ciucă și Ciolacu despre datoriile PMB cu termoficarea

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că a avut întâlniri personale cu primarul Nicuşor Dan în mai multe rânduri, în care l-a rugat să vină cu o soluţie tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală, transmite News.ro.

”Am avut întâlniri personale cu domnul primar în mai multe rânduri. Am rugat să vină cu o soluţie tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală şi există mai multe soluţii”, a spus premierul.

El a precizat că una dintre soluţii este ”să putem să asigurăm o parte din banii necesari pentru Termoenergetica”.

”O altă soluţie e de a mări plafonul de îndatorare la nivelul Capitalei, astfel încât să poată să împrumute bani şi să achite datoriile pentru această instituţie”, a mai spus premierul.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că primăria a plătit pe termie în acest an 1,5 miliarde de lei, precizând că este dublul sumei care era achitată până în 2020. El a precizat că este nevoie de un ajutor de la Guvern şi a menţionat că exclude varianta ca politicienii din România să ducă în faliment Termoenergetica şi Elcen.

„Are doamna Clotilde Armand un excedent”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la rugămintea pe care i-a făcut-o Nicuşor Dan să discute cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu pentru a îi cere să plătească datoriile către Termoenergetica, că „nu l-a dus capul” să îl sune pe ministru să îi solicite să plătească datoriile primarului Capitalei. „Dar are doamna Clotilde Armand un excedent bugetar substanţial şi poate să-l împrumute”, a adăugat ironic preşedintele PSD, citat de News.ro.

„Eu pe domnul ministru al Finanţelor, şi dânsul pe mine şi eu pe dânsul îl sun aproape în fiecare zi, fiindcă sunt interesat de evoluţie. Nu m-a dus capul până acum să îl sun ca să-i cer ministrului să-i plătească datoriile lui Nicuşor Dan. Cei care l-au propus pentru această funcţie şi l-au susţinut, îi invit să iasă frumos la televizor să spună «domnilor, noi l-am susţinut, dar am cam greşit». Dar are doamna Clotilde Armand un excedent bugetar substanţial şi poate să-l împrumute”, a declarat Marcel Ciolacu, joi la Giurgiu.

Reacţia vine după ce primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a răspuns, joi, criticilor aduse de Marcel Ciolacu şi a precizat că îl roagă pe preşedintele PSD să dea telefon ministrului de Finanţe Adrian Câciu astfel încât să rezolvăm problema cu datoria restantă pentru Termoenergetica. „Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România”, a mai afirmat edilul general.

Milley: Rușii și ucrainenii au pierdut peste 100.000 de militari. Există o „fereastră de oportunitate pentru negociere”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here