România, codașă la igienă | UE ne-a trimis pachete cu pastă de dinți, săpun și șampon

sursa: Mesagerul de Sibiu

Uniunea Europeană a trimis în România pachete cu pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş şi detergent, pe care primăriile trebuie să le distribuie celor nevoiași. Valoarea unui astfel de pachet este de 35 de lei, aproximativ, şi conţine pastă şi periuţă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş şi detergent. Urmează să fie distribuite 4,7 milioane de colete.

În Iaşi sunt aproape 1.000 de familii care vor primi pachete cu produse de igienă de bază de la Uniunea Europeană. Sunt persoane cu venituri foarte reduse pentru care pasta de dinţi, gelul de duş sau săpunul sunt, în cel mai bun caz, în coada listei de cumpărături, a scris Digi24.

„Eu n-am mai luat de vreun an de zile. N-am luat, n-am cumpărat că nu-mi permit” a spus o femeie. O alta a recunoscut că nici ea, și nici copiii ei, nu au folosit niciodată pastă de dinți deoarece nu își permit, dar a promis că îi va învață pe cei mici să se spele cu pasta și periuța primite de la UE, a mai notat sursa citată.

În județul Botoșani au ajuns 30.000 de pachete cu produse de igienă, care vor ajunge la cei cu ajutoare sociale, la familiile cu mulți copii, la bătrânii cu pensii foarte mici și la alte persoane nevoiașe. Localnicii care au primit deja sunt încântați și nu prea de ajutoarele europene. „

„Eu sunt la ajutor social şi am primit. Le folosesc, cum să nu le folosesc, că doar nu suntem jegoşi. Dar mai bine dădeau mâncare, ce să fac eu cu periuţa de dinţi când n-am ce mânca? Că nu pot mânca plastic. Şi aşa nu prea mai am dinţi. Ce să spăl dacă nu am ce mai spăla?”, spune un sătean din comuna Curtești, care se învecinează cu municipiul Botoșani, potrivit botosaneanul.ro.

Sunt bune, că mai sunt oameni care nu se spală, ăsta-i adevărul. Măcar aşa, dacă au primit ce trebuie, trec la treabă. Dar sunt unii săraci care muncesc la vite. Degeaba se spală, că se murdăresc la loc. Ce să mai arunce bani pe tot felul de smacuri? Abia dacă au ce băga în gură” a spus un alt bărbat din aceeași comună.

Aproape 12.000 de persoane din județul Arad sunt și ele pe lista pentru ajutoarele de igienă de la UE. Chiar dacă le primesc de pomană, mulți dintre nevoiași au fost nemulțumiți. Preferau ulei, făină, conserve și dulciuri, în locul pastei de dinți și săpunului, a notat Glasul Aradului.

Românii folosesc în, medie, de 4 ori mai puţin săpun decât vesticii, iar statisticile spun că 4% din populaţia de la oraş nu s-a spălat niciodată pe dinţi, a scris Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here