Stoltenberg: Ucraina a făcut progrese semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia

Sursa: Facebook

Ucraina a făcut progrese semnificative în faţa invaziei ruse, dar nu trebuie să subestimăm Rusia, ale cărei rachete continuă să atace oraşele, civilii şi infrastructura critică din Ucraina, a declarat miercuri, la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la finalul reuniunii miniştrilor de externe din cadrul Alianţei, relatează Agerpres.ro.

Continuarea sprijinului militar pentru Ucraina este esenţial, în special în ceea ce priveşte apărarea antiaeriană, a spus şeful NATO.

El a mai afirmat că aderarea Finlandei şi Suediei la NATO este aproape finalizată. „Este momentul să le primim ca membri deplini ai Alianţei”, a declarat Stoltenberg.

În privinţa Chinei, Stoltenberg a spus că NATO nu vede Beijingul ca un adversar şi va discuta cu acesta atunci când este în interesul Alianţei, dar a atras atenţia că trebuie redusă dependenţa de China şi diminuate vulnerabilităţile.

În încheiere, el a mulţumit României pentru „excelenta găzduire” a reuniunii de la Bucureşti. „Acest lucru arată angajamentul puternic al României faţă de NATO”, a mai afirmat Stoltenberg.

Declarația miniștrilor de externe: NATO este o alianţă defensivă, dar orice atac împotriva Aliaţilor va primi un răspuns unit şi hotărât

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here