VIDEO | Cele 3 căi ale Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Orban: „Legiferăm ceea ce-și doresc oamenii”

Premierul Ludovic Orban spune că PSD va sta departe de guvernare o bună perioadă de timp pentru că oamenii s-au lămurit în ultimii trei ani la ce au folosit social-democraţii puterea. El a precizat că PSD nu mai este dorit de oameni şi că indiferent ce alianţe ar face rămâne departe la guvernare.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi seară, la Realitatea Plus, ce părerea are despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu, cum că PSD doreşte o alianţă ”cu toate forţele politice” pentru un viitor guvern sau pentru alegerile locale.

“PSD va sta departe de guvernare o bună perioadă de timp pentru că oamenii s-au lămurit în ultimii trei ani de zile la ce a folosit PSD puterea. Ca atare s-a şi văzut că suntem după un an 2019 care a arătat foarte clar PSD a pierdut alegerile parlamentare,PNL a câştigat alegerile parlamentare, PNL a luat la alegerile parlamentare mai mult decât a luat coaliţia de guvernare la momentul respectiv. De asemenea, Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale la cel mai zdrobitor scor la care s-au câştigat alegerile în competiţie cu PSD, practic raport de 2 la 1, două treimi din voturi. De asemenea, a fost adoptat referendumul pe justiţie iniţiat de preşedintele Iohannis cu o opoziţie extrem de perfidă din partea PSD. Se vede limpede că la ora actuală PSD nu mai este dorit de oameni şi că pot să viseze ei orice fel de alianţe că sunt foarte departe şi vor rămâne departe de guvernare”, a declarat Orban.

Cu privire la eventualitatea organizării alegerilor locale în două tururi, Orban a arătat că liberalii vor încerca să aducă proiectul de lege în plenul Camerei Deputaților, „să facem o mobilizare, să trecem proiectul”.

Premierul a precizat totodată că mai există și alte variante dacă demersul respectiv nu va avea succes: „Fie varianta angajării răspunderii, fie varianta unei ordonanțe de urgență”. „Legiferăm ceea ce-și doresc oamenii, nu ce-și doresc potentații. Oamenii își doresc într-o proporție de peste 85% alegerea primarilor să se facă în două tururi. Primarul trebuie să aibă în spate o legitimitate autentică”, a mai subliniat Ludovic Orban.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat, joi, că partidul trebuie să depună o moţiune de cenzură, iar în următoarea sesiune legislativă PNL trebuie să plece de la guvernare. „Românii au fost păcăliţi că vor vota şi vor alege o mireasă neprihănită şi s-au ales cu altceva”, a spus Ciolacu.

”E de datoria noastră să depunem o moţiune de cenzură, să discutăm cu toate forţele politice care au început şi ele să-şi dea seama de această guvernare şi de greşeala de a vota acest partid minoritar, să discutăm cu ei, să-i lamurim şi să dăm jos acest guvern”, a mai afirmat liderul PSD. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here