Orban: Să măreşti acum salariile la nivelul la care trebuia să se ajungă în 2017 este o sfidare la adresa celorlalţi oameni

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, consideră că noua ordonanţă de urgenţă care creşte salariile bugetarilor este „o sfidare” la adresa celorlalţi angajaţi din România, transmite News.ro.

Ludovic Orban a criticat, la RFI, noua variantă a OUG privind salariile bugetarilor.

„La fel de inoportună ca şi prima variantă. Aici, vreau să menţionez un lucru: în Parlament, majoritatea guvernamentală deja a impus adoptarea unei legi de creştere a salariilor în sectorul public pentru toate categoriile de angajaţi din sectorul public. Legea este atacată la CCR şi din acest motiv nu a intrat în vigoare, CCR urmând să se pronunţe în septembrie. Dar deja există o lege care a fost adoptată. De ce Guvernul a venit cu prima formă a Ordonanţei şi acum vine cu altă formă a Ordonanţei este foarte greu de înţeles. Există o lege care a fost votată, care şi aia este sfidătoare la adresa celorlalte categorii de angajaţi din România, din mediul privat, profesiile liberale, chiar şi persoanele care beneficiază de pensie sau de alte tipuri de venituri sunt discriminate, în raport cu creşterea salariilor angajaţilor”, a afirmat Orban.

El a menţionat că „sunt anumite instituţii unde într-adevăr era necesară creşterea salariilor, în Educaţie, mai ales şi mai sunt câteva instituţii, dar să măreşti acum salariile la nivelul salariilor la care trebuia să se ajungă conform Ordonanţei date de Guvernul PSD în 2017 este o sfidare la adresa celorlalţi oameni”.

Ministerul Muncii a supus dezbaterii publice o Ordonanţă de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice. Actul normativ prevede acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here