Prognoza meteo: Temperaturi mai ridicate decât cele normale până la jumătatea lunii februarie

Sursa: Pixabay

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale în următoarele săptămâni, până la jumătatea lunii februarie, anunță News.ro.

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepţia regiunilor estice şi sud-estice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Persoanele vulnerabile vor primi 1.400 lei pentru plata facturilor la energie, în două tranşe, în februarie şi septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here